Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Εθνική Επέτειο της "28ης Οκτωβρίου 1940"

Η 28η Οκτωβρίου 1940, το ΟΧΙ και η εποποιία στα βουνά της Αλβανίας, αποτελεί για τους σύγχρονους Έλληνες τη συνέχεια της μακραίωνης Ελληνικής παράδοσης, που στέφεται από νικηφόρους αγώνες για την προάσπιση της ελευθερίας, της ιστορίας, του λαού και των προγονικών βωμών και εστιών.
 Για τους απανταχού Έλληνες η ημέρα αυτή αποτελεί οδηγό –φάρο για κάθε δύσκολη στιγμή και έρχεται κάθε φορά να μας θυμίζει ότι δεν πρέπει να λησμονούμε τους ανθρώπους που μας χάρισαν την ελευθερία, τους ήρωες και αγωνιστές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, γιατί είμαστε ο λαός που παραδειγμάτισε, ενέπνευσε και εμψύχωσε όλους τους αγωνιζόμενους λαούς και έδωσε το σύνθημα της αντίστασης στο φασισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο λαός που στάθηκε ενωμένος και αντέταξε το βροντερό ΟΧΙ μπροστά στην προκλητική απαίτηση των Ιταλών να εισέλθουν στη χώρα μας και μετέπειτα στην χειμαρρώδη επέλαση των ατσάλινων στρατιών του Χίτλερ, σε έναν παρανοϊκό πόλεμο, που κόστισε εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές και σημάδεψε ανεξίτηλα την ανθρωπότητα.
 Ο εθνικός αγώνας της 28ης Οκτωβρίου για εμάς τους Έλληνες είχε μόνο το χρώμα της γαλανόλευκης, του σταυρού και της ελευθερίας. Η εθνική ομοψυχία, η ενότητα απέναντι στον υπεράριθμο αντίπαλο, η πίστη για τη νίκη είναι τα πιο σημαντικά μηνύματα αυτής της επετείου, που πρέπει να μείνουν ως παρακαταθήκη στα παιδιά και τα εγγόνια μας.
 Με τις σκέψεις αυτές προσκαλώ όλους τους Δημότες μας να συμμετέχουν στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου μας.
 Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους. Ας είναι αθάνατοι εκείνοι που αψήφησαν το θάνατο για να έχουμε εμείς σήμερα την Ελευθερία μας.

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget