Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για την Λευκή Νύχτα

«Χέρια ψηλά» και δουλειά μέχρι τα μεσάνυχτα!
Για τέταρτη χρονιά διοργανώνεται στην πόλη μας από τον Εμπορικό Σύλλογο η Λευκή Νύχτα. Μία εκδήλωση που πλασάρεται ως «μια ευκαιρία διασκέδασης, ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους και μια ανάσα αισιοδοξίας στις δυσκολίες που περνά η τοπική αγορά της Λιβαδειάς», η οποία συνδιοργανώνεται μάλιστα με τον Δήμο Λεβαδέων και επιχορηγείται με κονδύλιο 5.000 ευρώ.
Το άνοιγμα των καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα, που τάχα βολεύει τον καταναλωτή να βγει στην αγορά, οι «εκπτώσεις» και προσφορές στα προϊόντα αποτελούν το «τυράκι» στην «φάκα» που έχουν στήσει οι μεγαλοεπιχειρηματίες στην πόλη αλλά και τα μεγάλα μονοπώλια σε όλη τη χώρα για να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους να γίνει παθητικός δέκτης αυτών των άθλιων αλλαγών στους όρους δουλειάς και ζωής τους. Τα παραπάνω επιχειρήματα μόνο ως κοροϊδία μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού το βασικό πρόβλημα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι οι άδειες τσέπες τους, σε βαθμό που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε καν τις βασικές τους ανάγκες.
Τι σημαίνει όμως κύριοι του Εμπορικού Συλλόγου Λευκή Νύχτα και κύριοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι που ψηφίσατε υπέρ αυτής για τους εμποροϋπαλλήλους;
Σημαίνει ότι εμείς οι εργαζόμενοι, πρέπει να ξεχάσουμε την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουμε "ήλιο με ήλιο", χωρίς υπερωρίες, χωρίς Συλλογική Σύμβαση, χωρίς ωράριο και διά της διολισθήσεως να δουλεύουμε 7 μέρες τη βδομάδα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό , έχουν το θράσος να ντύνουν την απλήρωτη εργασία με το μανδύα της πολιτιστικής εκδήλωσης! Γιατί αυτό είναι για εκείνους πολιτισμός! Εργαζόμενοι να ξεροσταλιάζουν στα καταστήματα μέχρι τα μεσάνυχτα, εργαζόμενοι απλήρωτοι, χωρίς δικαιώματα!
Σε αυτά τα πλαίσια, οι «Λευκές Νύχτες» δεν είναι παρά μια κερκόπορτα για τη γενίκευση της απελευθέρωσης του ωραρίου. Είναι η πολιτική που εφαρμόζεται στην Ε.Ε., που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και την ολοκληρώνει η τωρινή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία όπου εφαρμόστηκε διεύρυνε τις συνθήκες γαλέρας για τους εμποροϋπαλλήλους, ενίσχυσε τη κερδοφορία των μεγαλεμπόρων, των πολυκαταστημάτων, των μονοπωλίων, έκλεισε μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους. Δεν πρόκειται για τυχαίες ή μεμονωμένες εκδηλώσεις, αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμα και η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, αρχικά, ξεκίνησε «μεμονωμένα», στο όνομα της «τόνωσης της αγοραστικής κίνησης» και πλέον έχει θεσμοθετηθεί.
Καλούμε τους επαγγελματίες, τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους να μην πέσουν στην παγίδα του Εμπορικού Συλλόγου αφού κι εκείνοι υποφέρουν από την απελευθέρωση του ωραρίου, αφού δεν μπορούν να αντέξουν τα εξαντλητικά ωράρια ούτε βλέπουν τον τζίρο των καταστημάτων τους να αυξάνεται.
Συνάδελφοι σας καλούμε
να μη δεχτείτε να δουλέψετε μέχρι τα μεσάνυχτα, διότι δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε, δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλει στον εμποροϋπάλληλο να δουλεύει μέχρι τα μεσάνυχτα.
Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, τους ανέργους αλλά και τους μικρούς εμπόρους, έχει ήδη αποδειχθεί ότι
το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, οι «λευκές» νύχτες δεν «τόνωσαν την αγορά», δεν δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς, δεν σταμάτησε η εντατικοποίηση που υπάρχει, δεν σώθηκε κανένα μικρομάγαζο από το «λουκέτο».
Το ακριβώς αντίθετο έχει συμβεί!
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς εμμένει στη θέση του για 40ωρο – 5μερο – 8ωρο, με καμιά απελευθέρωση του ωραρίου.
Παλεύουμε για ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια, για μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Ø Όχι στις λευκές νύχτες που μαυρίζουν τις ζωές μας
Ø Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Ø Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα

Λευκή Νύχτα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget