Δεν πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης στους Άγιους Θεοδώρους

εμποροπανήγυρη

Αναβολή πήρε το θέμα για τον προσδιορισμό του χώρου τελέσεως της φετινής εμποροπανήγυρης στην Θήβα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου.
Κατά την συνεδρίαση η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την τέλεση στους Άγιους Θεοδώρους (όπισθεν του ΡΑΔΙΟΤΟΛΗ) δεν έγινε δεκτή τόσον από το σύνολο της αντιπολίτευσης όσο από τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας και από καταστηματάρχες επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Εκφραστήκαν έντονα οι απόψεις ότι αυτό το σοβαρό θέμα έρχεται προς συζήτηση την τελευταία στιγμή (περίπου 1 μήνα πριν την Εμποροπανήγυρη) χωρίς καμιά προετοιμασία του χώρου από πλευράς δικτύων (ηλεκτροφωτισμού, αποχετεύσεων, υδροδότησης, τουαλετών) διαμόρφωσης του γηπέδου, προετοιμασίας κυκλοφοριακής και συγκοινωνιακής, πυροπροστασίας και σύνδεσης με το κέντρο της πόλης. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε από πλευράς του ότι όλα θα είναι έτοιμα στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος από πλευράς του επίσης ζήτησε να γίνει για τουλάχιστον φέτος στην οδό Πινδάρου για την τόνωση των εμπορικών καταστημάτων του κέντρου (λόγω ότι διανύουμε μια πολύ οικονομικά δύσκολη φετινή χρονιά) και να συζητηθεί εξολοκλήρου το θέμα έγκαιρα και με προτάσεις που θα καταθέσει για την οριστική λύση του θέματος.
Υπήρξαν επίσης Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που ισχυρίστηκαν ότι ο θεσμός αυτός ιστορικά καθιερώθηκε στο κέντρο της πόλης και έτσι θα πρέπει να συνεχίσει.
Τέλος το συμπέρασμα ήταν ότι αυτό το θέμα με τις τόσες πτυχές του δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται πρόχειρα και περιστασιακά, μετά και την περσινή τραυματική εμπειρία της τέλεσης στην Αγίου Νικολάου, από την Δημοτική Αρχή. Απαιτεί μια σοβαρή μελέτη, σχεδιασμό και προετοιμασία.
Υπήρξαν έντονοι διαξιφισμοί και αναθεώρηση της άποψης Συμβούλων της πλειοψηφίας και έτσι το θέμα πήρε αναβολή για επανεξέταση.
- Μετά από αρκετά επεισόδια αναβλήθηκε η συζήτηση για τη χωροθέτηση της εμποροπανήγυρης του 2017, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 3-7-2017 :
1.Δεν υπήρχε εισήγηση της Υπηρεσίας του Δήμου, αλλά απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής χωρίς αιτιολόγηση της επιλογής-εισήγησης της να γίνει στο ρέμα στο Ταμπούρι Ρούκη.
2.Δεν ήταν παρών ο αντιδήμαρχος που το εισηγήθηκε και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Χατζησταμάτης.
3.Παρόντες στη συνεδρίαση πολλοί έμποροι και επαγγελματίες, που απαίτησαν τη διεξαγωγή στην οδό Πινδάρου.
4.Ο Εμπορικός Σύλλογος, κατ' εξαίρεση της πάγιας θέσης του να μην γίνεται το παζάρι στην Πινδάρου, ζήτησε τη διεξαγωγή του φέτος στην οδό Πινδάρου.
5.Ο Δήμαρχος απέφυγε να μιλήσει στην αρχή και όταν προκλήθηκε, ότι άφησε επίτηδες τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου να μιλήσει πρώτος, για να αποδεχθεί στη συνέχεια την θέση του, άρχιζε να διακόπτει ομιλητές της αντιπολίτευσης.
6.Ο Δήμαρχος υπεραμύνθηκε της πρότασης-απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με έωλα επιχειρήματα, επικαλούμενος πάλι το Μουσείο κλπ,αρνούμενος να αντιληφθεί το γεγονός ότι η επιτυχία του παζαριού, εξαρτάται από τη διεξαγωγή του στο κέντρο, και το γεγονός ότι η κρίση έχει κάνει ακόμα μεγαλύτερη την απαίτηση για διεξαγωγή του στην Πινδάρου, όπου σ εαυτή και στο κέντρο βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία της εμπορικής δραστηριότητας της πόλης.
7.Μετά την τοποθέτηση του δημάρχου, που επιτέθηκε σε όλη την αντιπολίτευση ότι τα μέλη της κάνουν τον καλό στους παρευρισκόμενους εμπόρους κλπ, ενώ αυτός τάχα ενδιαφέρεται για το καλό της πόλης, παρενέβη ο αντιδήμαρχος κ, Σπ. Κίτσος, ο οποίος διαφώνησε με το δήμαρχο και είπε ότι ας γίνει φέτος το παζάρι στην Πινδάρου!. Η θέση αυτή, δέχθηκε την κριτική ότι ο δήμαρχος "αδειάστηκε" από τον παριστάμενο αντιδήμαρχο του.
Τελικά ο δήμαρχος που έβαλε όλη την αντιπολίτευση στο ίδιο τσουβάλι, πρότεινε την αναβολή της συζήτησης όπως και έγινε.
8. Σημειώνουμε ότι οι παρατάξεις των κκ Χαλβατζή και Κόρδατζη, είχαν τη θέση για διεξαγωγή μόνο για φέτος της εμποροπανήγυρης στο κέντρο (Πινδάρου) και ειδικά λόγω της μη υπάρξεως προετοιμασίας για μεταφορά της στο Ταμπούρι Ρούκη, ότι εκεί είναι γαιδουράγκαθα κλπ.
9. Η δική μου θέση την οποία ασπάστηκε και ο κ. Κατσέλης, ήταν ότι η εμποροπανήγυρη λόγω του διφυούς χαρακτήρα της (πολιτιστικού και εμπορικού γεγονότος) και της σύνδεσης της με το κέντρο της πόλης, χρειάζεται να γίνεται στο κέντρο και δη στην οδό Πινδάρου. Η επαναλειτουργία του Μουσείου, δεν δημιουργεί προβλήματα για τη διεξαγωγή της στο κέντρο, αλλά μπορεί να δημιουργήσει επισκεψιμότητα και στο χώρο της και στα άλλα πολιτιστικά δρώμενα.
10. Επισημαίνουμε επίσης το εκρηκτικό κλίμα που επικράτησε στους παρόντες συμπολίτες μας εμπόρους και επαγγελματίες, οι οποίοι εκδήλωσαν αρκετές φορές και πολύ έντονα την αντίθεσή τους με την μεταφορά της εμποροπανήγυρης στους Αγίους Θεοδώρους, απαιτώντας από το δήμαρχο να διεξαχθεί στην οδό Πινδάρου.
Τίθενται όμως και κάποια ερωτήματα:
-Ποιος είναι ο λόγος να μεταφερθεί πάλι σε άλλο μέρος η εμποροπανήγυρη φέτος και να μην γίνει στην Πινδάρου, μετά την αποτυχία στην Αγίου Νικολάου;
-Υπάρχει σχέδιο περιφοράς της, κατ’ έτος;
-Ποια είναι το σκεπτικό της απομάκρυνσης της από το ιστορικό κέντρο της πόλης και το κρύψιμο της σε ένα χώρο, που αντικειμενικά δεν έχει τις κατάλληλες προϋποθέσεις διεξαγωγής και επιτυχίας της;
-Υπάρχει η αντίληψη να κρύψουμε το παζάρι για να μην το βλέπουν οι επισκέπετες του Μουσείου;
-Τι άλλο υπάρχει που δεν αναφέρεται από τη δημοτική αρχή;
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget