Έξυπνο ηχείο κάλεσε την αστυνομία εν μέσω ενδοοικογενειακής βίας

Τα έξυπνα ηχεία κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, με την αρχή να έγινε από το Amazon Echo, ακολούθησαν Google, Microsoft και Apple, ενώ σύντομα αναμένεται να πάρει σειρά η Samsung με την ψηφιακή βοηθό Bixby.
Τα smart speakers έχουν μέσα την ανάλογη ψηφιακή βοηθό από κάθε εταιρεία, συνδέονται με διάφορες συσκευές μέσα στο σπίτι όπως φώτα, θερμοστάτες κλπ., μπορείς να ελέγξεις τη μουσική, να σου δώσουν πληροφορίες για τον καιρό και άλλα πολλά. Κάποια έχουν τη δυνατότητα να στείλουν μηνύματα ή να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις.
Αυτό ακριβώς έγινε στο Νέο Μεξικό κατά την διάρκεια περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας. Πριν από μια εβδομάδα ο Eduardo Barros, βρέθηκε στο σπίτι της κοπέλας του, η οποία διέμενε με την μικρή της κόρη, όταν ξεκίνησαν να διαπληκτίζονται έντονα. Κατά την διάρκεια του τσακωμού ο ίδιος, ο οποίος είχε στην κατοχή του όπλο, την ρώτησε αν κάλεσε την αστυνομία. Ωστόσο, το smart speaker που ήταν συνδεδεμένο με το σύστημα ήχου στο σπίτι, κατάλαβε ότι του δόθηκε φωνητική εντολή να καλέσει την αστυνομία, και το έκανε.
Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι, απομάκρυνε την κοπέλα, η οποία είχε κάποιους μικρούς τραυματισμούς, και το παιδί. Ο ίδιος για κάποιες ώρες αρνιόταν να παραδοθεί, αλλά στο τέλος συνελήφθη με τις κατηγορίες για κατοχή όπλου και πρόκληση ενδοοικογενειακής βίας.
Οι αρχές ανέφεραν ότι το έξυπνο ηχείο, που όμως δεν επισημάνθηκε ποιο είναι, ίσως να έσωσε τη ζωή της κοπέλας καλώντας την αστυνομία. Αρχικά τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι επρόκειτο για το Google Home, αλλά αργότερα η συγκεκριμένη πληροφορία αφαιρέθηκε.

Έξυπνο ηχείο

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget