Ιατρική παιδιατρική παρέμβαση σε παιδιά προσφύγων στη Λιβαδειά

ΚΕΔΗΛ

Επίσκεψη πέντε ξένων διπλωματών από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (U.S.A), την Γερμανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία, πραγματοποιήθηκε εχθές στη Λιβαδειά με σκοπό την ενημέρωση τους για την πορεία του προγράμματος «Διαμονή Αιτούντων Άσυλο και Υποψηφίων Μετεγκατάστασης» που υλοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων.
 Την αποστολή υποδέχθηκαν στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου, η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάσης Αλεστάς, μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΛ και της υποστηρικτικής ομάδας, αντιδήμαρχοι του Δήμου, καθώς και εκπρόσωποι του δικτύου Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες.
 Η Δήμαρχος Λεβαδέων αναφέρθηκε στην εξέλιξη του προγράμματος, στην υποδοχή των προσφύγων από την τοπική κοινωνία στη σημαντική στήριξη του Δικτύου Αλληλεγγύης και άλλων φορέων. Αναφέρθηκε στα δεδομένα παροχών του προγράμματος και στην υποχρηματοδότηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των δράσεων ένταξης και ενσωμάτωσης των προσφύγων στη τοπική κοινωνία.
 Μάλιστα, ζήτησε την στήριξη και την συνδρομή τους ενεργοποιώντας, από την θέση που βρίσκονται, μεγάλους διεθνείς οργανισμούς και την κοινωνία των πολιτών, που προσφέρουν την βοήθεια στο προσφυγικό πρόβλημα.
 Ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, ανέλυσε τα στοιχεία του προγράμματος και την λειτουργία της ΚΕΔΗΛ, διαχρονικά από την έναρξη του προγράμματος μέχρι σήμερα.
 Οι διπλωμάτες επικεντρώθηκαν στον Εθνικό σχεδιασμό και στις απαιτούμενες ενέργειες εφαρμογής αντίστοιχου προγράμματος στους Δήμους της χώρας, στον τρόπο υποδοχής των προσφύγων από τις Ευρωπαϊκές χώρες όπου μετεγκαθίστανται και στον σχεδιασμό δράσεων ένταξης των προσφύγων που αιτούνται άσυλο στην Ελλάδα.
 Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη σε διαμέρισμα Σύριων προσφύγων που φιλοξενούνται στη Λιβαδειά από την έναρξη του προγράμματος. Μίλησαν για την ζωή τους στη φιλόξενη πόλη, την αγάπη που δέχονται από τους Έλληνες, ένοικους της πολυκατοικίας και γείτονες, αλλά και την καθημερινή σημαντική στήριξη από την ομάδα της ΚΕΔΗΛ.
 Η αποτίμηση των διπλωματών για το πρόγραμμα που υλοποιεί η ΚΕΔΗΛ ήταν ιδιαίτερα θετική, επισημαίνοντας ότι είναι ένα αρκετά οργανωμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους τους Δήμους. Υποσχέθηκαν επίσης ότι θα επισκεφθούν ξανά με τις οικογένειές τους την όμορφη πόλη μας!
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[facebook][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget