Μια ανάσα από το χιλιάρικο ο μέσος όρος του φόρου Εισοδήματος

φορολογικές δηλώσεις

Ο λογαριασμός θα είναι φέτος ακόμα πιο βαρύς, αφού ήδη από τις 3.894.296 φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί στο Taxisnet (από σύνολο 6,2 εκατ.) προκύπτει ότι το 38,8% των φορολογουμένων, δηλαδή περίπου 1.502.877 δηλώσεις, θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο φόρο ύψους 990,32 ευρώ, δηλαδή 1.488.324.357 ευρώ συνολικά.
Αντίθετα, επιστροφή φόρου αναμένεται να λάβει μόλις το 16,06% των φορολογουμένων, δηλαδή περίπου 623.080 δηλώσεις, ενώ για περίπου 1.747.387 φορολογούμενους το εκκαθαριστικό της εφορίας είναι μηδενικό.
 Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, εκτιμάται ότι μόλις θα έχουν υποβληθεί όλες οι φορολογικές δηλώσεις τα χρεωστικά εκκαθαριστικά που θα προκύψουν να ανέλθουν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% (πάνω από 2,4 εκατομμύρια νοικοκυριά) και ο μέσος φόρος θα διαμορφωθεί στα 1.250 ευρώ.
 Τα «ραβασάκια» είναι φέτος αρκετά επιβαρυμένα σε σχέση με πέρυσι και περιλαμβάνουν κυρίως τον φόρος εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, αλλά και το τέλος επιτηδεύματος των 500-650 ευρώ, που οφείλουν να πληρώσουν όσοι δηλώνουν εισοδήματα από επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς επίσης και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης τον οποίο υποχρεούνται να καταβάλουν όσοι κατέχουν αυτοκίνητα άνω των 1.928 κ. εκ. παλαιότητας μέχρι 10 ετών, σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων και πισίνες.
 Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε τρεις δόσεις, η πρώτη έως τα τέλη Ιουλίου, η δεύτερη έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 30 Νοεμβρίου.
 Πιθανόν έως 14 Ιουλίου η παράταση των δηλώσεων
 Προς παράταση, πιθανότατα έως τις 14 Ιουλίου, προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αφού δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.
 Η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου πριν από λίγο είπε ότι οι υπηρεσίες εξετάζουν τα σχετικά αιτήματα φορέων και πριν από το τέλος της εβδομάδας θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση.
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[facebook][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget