Ανάστατος ο κτηνοπτηνοτροφικός κόσμος από εξώδικα και εισπρακτικές της πρώην ΑΤΕ

πρώην ΑΤΕ

Για οργή και αγανάκτηση που επικρατεί αυτό το διάστημα μεταξύ των κτηνοτρόφων και πτηνοτρόφων, αναφέρεται με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της χώρας, ο πρόεδρος του γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης.
Την επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε γιατί η εταιρεία που ανέλαβε την ειδική εκκαθάριση της πρώην ΑΤΕ, στέλνει εξώδικες καταγγελίες για δανειακές υποχρεώσεις με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
 «Από νωρίς το πρωί δικαστικοί επιμελητές γυρίζουν από χωριό σε χωριό και από στάνη σε στάνη σαν φοροεισπράκτορες παλιές εποχής, καλώντας τους κτηνο-πτηνοτρόφους να εξοφλήσουν τα δάνεια και μάλιστα μέσα σε τρεις ημέρες, ενώ παράλληλα διατυπώνεται η απειλή πως αν δεν πληρώσουν, θα βεβαιωθούν στην Εφορία», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπαλτογιάννης.
 Να αποτρέψει τώρα αυτό το «έγκλημα», όπως το χαρακτηρίζει, καλεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της «Ένωσης Αγροτών», γιατί αύριο θα είναι αργά.
 Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
 ΠΡΟΣ,
• ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
κ.ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ,
• ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
• ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΑΤ
κ.ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΑΤ
κ.ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΚΑΛΗ
• ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
κ.ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ
• ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
 Κύριε Πρωθυπουργέ,
 Οργή και αγανάκτηση επικρατεί σήμερα στο σύνολο των κτηνοπτηνοτρόφων ολόκληρου του Νομού Ιωαννίνων οι οποίοι ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις μετά την πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια της εταιρείας “PQH ΕΝΙΑΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ” η οποία ανέλαβε την ειδική εκκαθάριση της πρώην Α.Τ.Ε και προχώρησε σε αποστολή εξώδικης καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων για δάνεια τα οποία χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
 Από νωρίς το πρωί δικαστικοί επιμελητές γυρίζουν από χωριό σε χωριό και από στάνη σε στάνη σαν φοροεισπράκτορες της παλαιάς εποχής και κοινοποιούν τα εξώδικα με τα οποία καλούνται οι κτηνοπτηνοτρόφοι να εξοφλήσουν τα δάνεια και μάλιστα σε διάστημα τριών ημερών, διότι σε αντίθετη περίπτωση τα οφειλόμενα ποσά θα βεβαιωθούν στην Δ.Ο.Υ.
 Όλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα οι εκάστοτε κυβερνήσεις και περισσότερο η σημερινή, διατυμπάνιζαν περί γενναίας ρύθμισης και μάλιστα μετά από έγγραφη διαμαρτυρία μας κατά την ψήφιση της ρύθμισης των κόκκινων δανείων από την σημερινή κυβέρνηση ο αρμόδιος Υπουργός , δεσμεύτηκε ότι στην ρύθμιση θα συμπεριληφθούν και τα δάνεια των κτηνοπτηνοτρόφων με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου συμπεριλαμβανομένης και της πρώην Α.Τ.Ε.
 Δυστυχώς όμως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι όλα είναι κούφια λόγια εξαπατώντας τους δύσμοιρους κτηνοτρόφους - αγρότες οι οποίοι δέχονται απανωτά χτυπήματα και οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.
 Θα σας υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά πως τα ποσά των εγγυημένων δανείων τα οποία χορηγήθηκαν στους κτηνοπτηνοτρόφους είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά τα οποία χορηγήθηκαν σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες παραμένουν στο απυρόβλητο και παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν στις εκμεταλλεύσεις τους για κάλυψη αναγνωρισμένων ζημιών οι οποίες προκλήθηκαν από άστοχες ενέργειες της πολιτείας.
 Τα ποσά που είναι απαιτητά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ , έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί από τους τόκους και τα διάφορα έξοδα που ζητάει η ΕΤΑΙΡΕΙΑ της υπό εκκαθάρισης Αγροτικής Τράπεζας
 ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΆΞΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ?
 Σας καλούμε για τελευταία φορά έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να αποτρέψετε άμεσα το έγκλημα το οποίο επιχειρείτε στον μοναδικό παραγωγικό τομέα της χώρας βάζοντας παράλληλα φραγμό στο αχόρταγο τραπεζικό σύστημα το οποίο προσπαθεί να αρπάξει ό,τι περιουσιακό στοιχείο μας απέμεινε θέλοντας να μας καταντήσουν κολίγους στα μεγάλα συμφέροντα.
 Αύριο θα είναι αργά.

Για τον Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών”
O Πρόεδρος του Δ.Σ
 Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget