5 πρωινά που θρέφουν τον εγκέφαλό σας

Αν συμπεριλάβετε ένα αβγό στο πρωινό σας, αυτό θα προσφέρει στο σώμα σας πρωτεΐνες οι οποίες θα βοηθήσουν στη θρέψη του εγκεφάλου σας ενώ παράλληλα θα διατηρήσει χορτάτους για πολύ περισσότερο διάστημα.
 Έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές ότι το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Και είναι αλήθεια. Λόγω του ότι τα πρωινά ενισχύουν το μεταβολισμό σας, οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό τείνουν να έχουν πιο υγιές σώμα. Γνωρίζατε ότι πρωινό μπορεί επίσης να θρέφει τον εγκέφαλό σας;
 Φυσικά, αναφερόμαστε σε ένα ισορροπημένο πρωινό και όχι απαραίτητα σε ένα μπολ γεμάτο με ζαχαρούχα δημητριακά και περιττές θερμίδες. Αν καταναλώνετε ένα ισορροπημένο πρωινό, θα είστε σε εγρήγορση, περισσότερο ενεργητικοί και με οξύτερο πνεύμα κατά την διάρκεια της ημέρας. Η ιδανικότερη λύση είναι να καταναλώνετε ένα υγιές πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως. Επομένως, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες τροφές που μπορείτε να καταναλώνετε για να ξεκινάτε τη μέρα σας. Συγκεκριμένα, σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε πέντε ολοκληρωμένα πρωινά που θα θρέψουν τον εγκέφαλό σας.
 1. Βρώμη
 Όταν κοιμόμαστε, στην ουσία βρισκόμαστε σε κατάσταση νηστείας και γι αυτό το λόγο όταν ξυπνάμε το πρωί ο εγκέφαλός μας χρειάζεται μια νέα ποσότητα ζάχαρης ή γλυκόζης στο αίμα. Εκτός από το γεγονός ότι τα ζαχαρούχα πρωινά αυξάνουν πολύ γρήγορα το επίπεδο σακχάρου στο αίμα, αυτό οδηγεί σε υπογλυκαιμία μερικές ώρες αργότερα.
 Η βρώμη ολικής αλέσεως (όπως όλα τα δημητριακά ολικής αλέσεως), απορροφάται με αργό ρυθμό από το σώμα. Αντί για μια απότομη αλλαγή στα επίπεδα σακχάρου του αίματος, δημιουργεί μια αργή και σταθερή αύξηση στα επίπεδα σακχάρου.
 Μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα παιδιά που καταναλώνουν βρώμη για πρωινό έχουν 20% υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ σε αντίθεση με τα παιδιά που καταναλώνουν ζαχαρούχα δημητριακά. Αυτό στηρίζει την θεωρία ότι το επίπεδο σακχάρου στο αίμα επηρεάζει τη μνήμη και τη συγκέντρωση.
 2. Αβγά
 Τα αβγά αποτελούν μια παραδοσιακή αλλά και την καλύτερη επιλογή για το πρωινό μας. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες τις οποίες χρειάζεται το σώμα σας για να χωνέψει και να αισθάνεται χορτάτο για περισσότερο διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι δεν βοηθούν απλά στον έλεγχο του βάρους σας αλλά επίσης διατηρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την πνευματική σας κατάσταση σε υγιή επίπεδα.
 Τα ασπράδια των αβγών που βρίσκονται γύρω από τον κρόκο περιλαμβάνουν την αγνότερη μορφή πρωτεΐνης. Αυτή η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη που περιέχουν τα αβγά βοηθά το σώμα να την απορροφά πιο εύκολα. Επιπροσθέτως, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και μεταλλικά στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την αρμονική λειτουργία του σώματος και του πνεύματος.
 3. Φυστικοβούτυρο με ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως
 Πέραν του ότι είναι πεντανόστιμο, αυτό το πρωινό παρέχει μια έκρηξη ενέργειας. Το φυστικοβούτυρο παρέχει πρωτεΐνες (οι οποίες σας βοηθούν να αισθάνεστε περισσότερο χορτάτοι από ότι αν θα τρώγατε ένα κομμάτι κέικ). Το ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως σας προσφέρει τα καλύτερα σιτηρά που χρειάζεστε για να διατηρείτε τα επίπεδα σακχάρου σε κανονικά επίπεδα για το υπόλοιπο πρωινό.
 Αν προσθέσετε μερικές φέτες μπανάνας από πάνω, θα προσθέσετε ακόμα περισσότερες χρήσιμες βιταμίνες οι οποίες θα βοηθήσουν να διατηρήσετε οξυγονωμένο τον εγκέφαλό σας και θα απομακρύνει το στρες.
 4. Γιαούρτι
 Η κατανάλωση γιαουρτιού για πρωινό δεν είναι κάτι καινούριο.  Το γιαούρτι περιλαμβάνει πρωτεΐνες, οι οποίες μας κάνουν να αισθανόμαστε περισσότερο χορτάτοι και καλυμμένοι κατά την διάρκεια της ημέρας.
 Επιπλέον, το γιαούρτι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες που υπάρχουν στα ντόνατς ή σε οποιοδήποτε γλυκό ψωμί ρίχνουν το ζάχαρο μέχρι το τέλος της ημέρας. Αυτή η πτώση του ζαχάρου έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία πνευματικής αστάθειας. Προσθέστε λίγα φρούτα ή αμύγδαλα στο γιαούρτι και με αυτό τον τρόπο θα προσθέσετε υγιή λιπαρά στην διατροφή σας και θα αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια όπως επίσης και άλλα οφέλη.
 5. Βραδινό για πρωινό
 Γιατί δεν δοκιμάζετε να αλλάξετε τα πράγματα και να τρώτε βραδινό για πρωινό; Σίγουρα δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να επισημαίνει ότι δεν μπορείτε να το κάνετε. Αν βαρεθήκατε να τρώτε κάθε πρωί τις ίδιες τροφές, σπάστε την μονοτονία τρώγοντας βραδινό για πρωινό.
 Φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε κατεψυγμένες πίτσες ή ξαναζεσταμένες φτερούγες κοτόπουλου. Δοκιμάστε ψητές πατάτες με γιαούρτι σε σκόνη και σχοινόπρασο ή μια πλούσια σούπα λαχανικών με μερικά δημητριακά ολικής αλέσεως και κρουτόν. Στην πραγματικότητα, η δημιουργικότητα δεν έχει όρια και μπορείτε να δημιουργήσετε άπειρα θρεπτικά γεύματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε καλύτερα κατά την διάρκεια της ημέρας.

πρωινό σας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget