Η … ΣΤΑΘΜΕΥΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ilias Trampakoulos
 «Τι να έρθω να κάνω στη Θήβα; Πού να παρκάρω; Πάω στη Λιβαδειά κι ας είναι λίγο πιο μακριά». Λόγια γνωστού μου Μαυρομματαίου που έχει σταματήσει να έρχεται για ψώνια στην αγορά της Θήβας και έχει επιλέξει την Αλίαρτο για τις μικρές αγορές και την Λιβαδειά για τις μεγαλύτερες. Παραδοσιακά, όλα αυτά τα χωριά έρχονταν στη Θήβα.
Τώρα …
Ένα δημοτικό πάρκινγκ σε κεντρικό χώρο, με χαμηλό ή μηδενικό κόστος θα βοηθούσε εμπορικά την πόλη. Ο παλιός χώρος της λαϊκής στην Πυροσβεστική έγινε πάρκο. Κάποιοι δρόμοι πεζοδρομήθηκαν και μειώθηκαν οι θέσεις για παρκάρισμα. Σωστές κινήσεις με παράπλευρες απώλειες, όμως. Επίσης, κάμποσοι καταστηματάρχες βάζουν διάφορα αντικείμενα καπαρώνοντας τη θέση. Δύσκολοι καιροί για θέση στάθμευσης. Ακόμη και οι ντόπιοι που ξέραμε κάποιους χώρους ζοριζόμαστε πλέον. Πόσο μάλλον οι επισκέπτες. Τα ιδιωτικά parking , αν και χαμηλού κόστους, δεν μπορούν να είναι η καθημερινότητα των οδηγών.
Οι δημόσιοι χώροι στην Καδμεία είναι λιγοστοί και δεν πρέπει να περιοριστούν κι άλλο. Οι όποιες παρεμβάσεις πρέπει να σεβαστούν τους πολίτες αλλά και να λάβουν υπόψη τους και την λειτουργία της πόλης. Η δημιουργία ενός κεντρικού χώρου στάθμευσης είναι μια κίνηση άμεσης προτεραιότητας.
Στο αρχικό κείμενο έγραψα χώρους, διαμορφώσεις, εναλλακτικές, γκρεμίσματα κ.λ.π. Μετά σκέφτηκα ότι … έκαστος στο είδος του. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου θα έχει προτάσεις, Πιθανότατα καλύτερες από τις δικές μου.
«Μα, όλα αυτά κοστίζουν. Εδώ δεν έχουμε για τα τρέχοντα», θα αντέτεινε κάποιος που γνωρίζει την οικονομική κατάσταση του Δήμου και του κράτους. Αν όμως δεν υπάρχει όραμα, δεν φτιαχτούν σχετικές μελέτες, δεν το κυνηγήσεις δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα.

δημοτικό πάρκινγκ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget