Η … ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 -Ηλίας Τραμπάκουλος-
Δεκάδες Δήμοι της χώρας έχουν αποκτήσει την εφαρμογή Novoville που δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν στην διαχείριση της καθημερινότητας των δήμων τους.
Άρτα, Βόλος, Καρπενήσι, Άλιμος, Γλυφάδα, Ναύπλιο και άλλες πόλεις έχουν αγοράσει αυτό το πρόγραμμα που κοστίζει γύρω στις 7.000 ευρώ.
Με αυτό το πρόγραμμα οι πολίτες κατεβάζουν στα κινητά τηλέφωνα και tablets την δωρεάν εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες εύκολα και γρήγορα να δηλώνουν προβλήματα που παρατηρούν ( καμένες λάμπες, απορρίμματα, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, λακκούβες, οδική σήμανση, διαρροές υδάτων, αδέσποτα ζώα κ.α.) σε πέντε απλά βήματα. Πώς;
Ο κάθε πολίτης αφού κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του ή στο tablet (www.novoville.gr), φωτογραφίζει με την κάμερα το πρόβλημα, λαμβάνει ακριβή τοποθεσία με στίγμα στο χάρτη, επιλέγει την κατηγορία του προβλήματος, εισάγει προαιρετικά μια σύντομη περιγραφή και καταχωρεί την αναφορά, η οποία αποστέλλεται στο Δημαρχείο. Εκεί, ο αρμόδιος υπάλληλος την προωθεί στην αντίστοιχη υπηρεσία του Δήμου, η οποία αναλαμβάνει την υλοποίηση-αποκατάσταση και παράλληλα ενημερώνει την εφαρμογή, ώστε να μπορεί να βλέπει ο πολίτης διαρκώς το στάδιο υλοποίησης της αναφοράς του και μόλις εκείνη τακτοποιηθεί λαμβάνει σχετική ειδοποίηση.
Πιστεύω ότι σε αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσε να ενταχθεί και ο Δήμος Θηβαίων. Κατανοώ ότι το κόστος των 7000 ευρώ δεν είναι αμελητέο. Όμως, η προστιθέμενη αξία είναι μεγάλη και δίνει στους πολίτες δύναμη για παρέμβαση και τρόπους για εμπλοκή τους στα προβλήματα της πόλης μας. Με το novoville θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τις γειτονιές μας και παράλληλα να βοηθάμε το Δήμο που ζούμε και εργαζόμαστε να γίνει πιο αποτελεσματικός.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μπορούσε να εμπλέξει τους πολίτες κάθε ηλικίας. Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που λατρεύουν να αναδεικνύουν τα προβλήματα της γειτονιάς και ενθουσιάζονται όταν όσα λένε πιάνουν τόπο. Αλλά και οι έφηβοι εύκολα μπαίνουν στο παιχνίδι αναφοράς προβλημάτων. Στον κόσμο της αναφοράς των κακώς κειμένων του δημόσιου χώρου μπορεί να μπει όποιος θελήσει (www.novoville.gr) αλλά βέβαια για να πιάσει τόπο η αναφορά, πρέπει και ο δήμος από την άλλη πλευρά να έχει εγκαταστήσει το σύστημα.
Αναμένουμε …

Ηλίας Τραμπάκουλος

Novoville

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget