Τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Αλίαρτο

Τη δημιουργία Τμήματος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Αλίαρτο, ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.Στόχος  η κατάρτιση φοιτητών καθώς και αγροτών, σε επιστημονικά δεδομένα, για την ανάπτυξη των καλλιεργειών.
 Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη, άμεσα θα υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση, ενώ πυρετωδώς εργάζονται οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας ώστε να γίνουν  όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις  σε κτίριο του πρώην Οργανισμού Κωπαίδας, που προβλέπεται να στεγάσει το Πανεπιστημιακό Τμήμα.
 «Δεν αναλωνόμαστε σε προθέσεις και σε θα, σχεδιάζουμε-υλοποιούμε- ανακοινώνουμε» τόνισε η κ. Παπαθωμά σημειώνοντας ότι ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης κέρδισε ένα στοίχημα το οποίο είχε θέσει από την αρχή της θητείας του.
 Στην ίδρυση του Τμήματος αναφέρθηκαν πρόσφατα ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Γεώργιος  Παπαδούλης και ο Αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Στάθης Ζωγραφάκης.
 Πρόσφατα και ο βουλευτής Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας είχε επαφές με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και τον αρμόδιο υπουργό, στους οποίους κατέθεσε στοιχεία για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος, τα οποία εξασφάλισε από το Δήμο Αλιάρτου. Ο βουλευτής, ήταν από τους πρώτους στη Βοιωτία, που είχε καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση, από την περίοδο ακόμη που ήταν υποψήφιος νομάρχης απέναντι στο Γιάννη Σταμούλη.
 Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστήμιο διαθέτει δικές του εκτάσεις στην περιοχή της Αλιάρτου.
 Βάσει εκτιμήσεων το Τμήμα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2019.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget