Το φαγοπότι της διετίας 2017-2018 μόλις ξεκινάει

Το παλιό φεύγει, το νέο έρχεται. Και δεν αναφερόμαστε σε έναν διαφορετικό τρόπο διακυβέρνησης ή σε κάποια μεγάλη αλλαγή που θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδύναμων οικονομικών στρωμάτων, της πλειονότητας δηλαδή του ελληνικού λαού που έχουν φτωχοποιηθεί στα 7 χρόνια της οικονομικής κρίσης.
Το παλιό που φεύγει είναι τα εκατοντάδες κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας που από το 1980 βολεύτηκαν σε δεκάδες αχρείαστους κρατικούς οργανισμούς που είχαν μόνο διοικήσεις και τηλεφωνητές, με παχυλές αμοιβές. Αυτοί φεύγουν τώρα, καθώς η χώρα αλλάζει κεφάλαιο. Έρχεται το νέο. Όχι απλοί αφισοκολλητές, αλλά κομματικά στελέχη. Οι αχρείαστοι δημόσιοι οργανισμοί θα κλείσουν ή θα πουληθούν, ανάλογα με το τι θέλουν κάθε φορά οι δανειστές. Και τα παλιά στελέχη βιάζονται να φύγουν αρπάζοντας τα «κεκτημένα» τους, πριν βρεθούν στο δρόμο. Σιγά να μην ντραπούν τον εξαθλιωμένο λαό οι μεν ή οι δε.
 Το νέο, η «πρώτη φορά Αριστερά κυβέρνηση», ποντάρει μέχρι τώρα στους 2.000 και πλέον άχρηστους Οργανισμούς που στήθηκαν βεβαίως τα προηγούμενα 40 χρόνια για να θρέψουν εκατοντάδες χιλιάδες αφισοκολλητές και κομματόσκυλα όλων των παρατάξεων. Η στατιστική της νομενκλατούρας ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο τα «νούμερα» σε μισθούς, εφάπαξ και συντάξεις που έκαναν τα κομματόσκυλα των προηγούμενων. Των πράσινων, των μπλε και των κόκκινων μετακινούμενων παιδιών από κόμμα σε κόμμα και από χρώμα σε χρώμα. Τα καταστατικά που είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της νομενκλατούρας. Με τα ίδια καταστατικά καταληστευτήκαν 1,5 τρισεκατομμύρια δραχμές (μεταξύ 1985-1995) με τις κοινωνικοποιήσεις, τον εκσυγχρονισμό προβληματικών και ΔΕΚΟ από τον τριτοκοσμικό σοσιαλισμό ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ..
 Γιατί όμως φεύγουν αρπάζοντας τα υψηλότατα εφάπαξ τους και τις υψηλότατες συντάξεις τους οι αφισοκολλητές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ; Γιατί βλέπουν να κοντοζυγώνει ο «μπαμπούλας» του Υπερταμείου. Καταφθάνουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Και μάλιστα με χρονοδιάγραμμα ακόμη και μέσα στο 2017, για 9-10 από το σύνολο ιδιωτικοποιήσεων του τρίτου μνημονίου. Έρχεται η ώρα να πουληθούν ή να κλείσουν οι ΔΕΚΟ, όπως προβλέπει και η συμφωνία αξιολόγησης που θα ψηφίσουν μέσα στο καλοκαίρι οι 153 του «ναι σε όλα». Έρχεται τέταρτο μνημόνιο. Και φυσικά, θα χαθούν σε πρώτη φάση 29 «φωλιές» κομματικών, αφισοκολλητών και κλακαδόρων. Όλων των κομμάτων. Και αυτών με τις κρατικοποιήσεις. Και εκείνων με τις «κοινωνικοποιήσεις». Οι βολεμένοι του παλιού συστήματος, θέλουν εδώ τώρα τις «αμοιβές» της γιατί είναι οι εργατοπατέρες που δήθεν μας εξασφάλισαν φτηνά τηλέφωνα στον κρατικό ΟΤΕ, φτηνό ρεύμα για τον λαό στη ΔΕΗ, φτηνά λιμάνια με φτηνές υπηρεσίες, φτηνή Ολυμπιακή, φτηνά καύσιμα, φτηνό πετρέλαιο να μην πουντιάζει ο λαός. Γι’ αυτό τα θέλουν τώρα. Πριν από τις ιδιωτικοποιήσεις. Πριν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας αλλάξουν το «πάρτι» στη νομενκλατούρα.
 Αλλά μόνο κάποιος παλαβός μπορεί να πιστέψει ότι η ρεμούλα θα σταματήσει. Το αντίθετο θα συμβεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει το σύστημα και στη νομενκλατούρα. Το καμουφλάρει. Το λέει μεταρρύθμιση. Ο κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ εισάγεται πλέον στην πολιτική. Θα ανακατευτεί στην οικονομία. Θα αντικαταστήσει υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες. Θα παριστάνει τον σωτήρα της οικονομίας. Θα έχει τη μορφή «επιστημονικής τάξης». Σοφών μελετητών «ανασυγκρότησης» της οικονομίας. Της Ελλάδας. Εκεί να δεις φαγοπότι… Και στο κράτος. Και στην ιδιωτική πιάτσα. Τη νομενκλατούρα θα την ψάχνουμε εκτός από το κράτος, και σε Επιτροπές. Σε Επιστημονικές Επιτροπές. Σε Επιτροπές μελέτης και σχεδιασμού. Σε Επιτροπές έρευνας των αναγκών του λαού. Σε Επιτροπές «διαλόγου» για εκπόνηση προγραμμάτων. Πρώτη φάση της «μεταρρύθμισης» η οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας!! Τα «νέα μοντέλα ανάπτυξης»!! Το «πάρτι» ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. Οι πρώτοι προσκεκλημένοι ξεπερνούν τους 30. Το φαγοπότι της διετίας 2017-2018 μόλις ξεκινάει.

danioliptes.gr

φαγοπότι

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget