Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας σε Σκουρλέτη: Με αποφάσεις δήμων οι παρατάσεις συμβάσεων

Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Να καθορίζουν οι δήμοι τις παρατάσεις των συμβάσεων και τον αριθμό των συμβασιούχων, ζητά ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και δήμαρχος Ορχομενού, Λουκάς Υπερήφανος, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη.
 Ο κ. Υπερήφανος υποστηρίζει ότι η ενεργοποίησης της παράτασης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, πρέπει να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των Δήμων.
 Αναλυτικά η επιστολή
 “Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
 Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4429/2016: «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας» παρατείνονται μέχρι το τέλος του 2017 οι συμβάσεις για την καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών, των ανεξαρτήτων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α. και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α..
 Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε το έργο των συγκεκριμένων συμβασιούχων άκρως σημαντικό και χρήσιμο για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων μας καθώς και για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση της υγιεινής των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων σε ικανοποιητικό επίπεδο.
 Κύριε Υπουργέ,
 Αυτό που μονίμως δεν λαμβάνεται υπόψη στην προκήρυξη θέσεων με τη μορφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου και στην προκειμένη περίπτωση, στην αυτοδίκαιη παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων κατά ένα χρόνο είναι η διαφορετικότητα των αναγκών των Δήμων μας. Εντελώς διαφορετικές είναι οι ανάγκες για την καθαριότητα ενός ορεινού Δήμου σε σχέση με τις ανάγκες ενός παραλιακού τουριστικού Δήμου κι υπό το πρίσμα αυτό εντελώς διαφορετικά κατανεμημένες χρονικά θα είναι κι οι ανάγκες του σε προσωπικό. Επίσης, εντελώς διαφορετικές είναι οικονομικές δυνατότητες του κάθε Δήμου σε σχέση με τους γειτονικούς ακόμη Δήμους ή και τους υπόλοιπους ανά τη χώρα.
 Στα πλαίσια της με αρίθμ. 10/10-02-2017 ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού μας Συμβουλίου και προκειμένου να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα, οι οικονομικές δυνατότητες και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των Δήμων κρίνεται απαραίτητη η θεσμοθέτηση της ενεργοποίησης τέτοιου είδους συμβάσεων μετά από απόφαση των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων. Αδιαμφησβήτητα, οι Δήμοι είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τις χρονικές περιόδους κατά τις οποίες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το προσωπικό καθαριότητας (ή και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων) και θα πρέπει η γνώμη τους να λαμβάνεται υπόψη, αν πραγματικά θέλουμε να φανούμε χρήσιμοι στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.
 Ευελπιστούμε για μια θετική αντιμετώπιση του αιτήματός μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή συνεργασία”.
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget