ψήφισμα της Δημοτικής παράταξης «ΕΝ. ΠΡΩΤ. ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» του Δήμου Λεβαδέων για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Βοιωτίας από τους λύκους ή τα αγριόσκυλα

Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών

Οι κτηνοτρόφοι του Δήμου μας των οποίων τα αιγοπρόβατα βόσκουν στον ορεινό όγκο του Ελικώνα και του Παρνασσού. αντιμετωπίζουν τα τελευταία 10 έτη σοβαρό πρόβλημα από τους λύκους ή τα αγριόσκυλα κατά την βόσκηση των κοπαδιών τους .
 Από έντονες διαμαρτυρίες όλων των κτηνοτρόφων αλλά και τις μαρτυρίες πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας τα τελευταία έτη έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των λύκων ή των αγριόσκυλων κυρίως στην περιοχή του Ελικώνα, του Παρνασσού αλλά και σε ολόκληρη την Βοιωτία. Με αποτέλεσμα μην υπάρχοντας άλλης τροφής να κατασπαράσσουν τα αιγοπρόβατα της περιοχής και φθάνοντας πολλές φορές μέχρι τους οικισμούς και την θάλασσα για τροφή .
 Η απώλεια του αριθμού των ζώων σε μερικές Τοπικές Κοινότητες έχει φθάσει στα τελευταία χρόνια έως 50 % του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής.
 Οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται, καθημερινά Χειμώνα – Καλοκαίρι, για 24 ώρες να είναι δίπλα στα ζώα για να τα προστατέψουν με τις ανάλογες δαπάνες που συνεπάγονται .
 Η αποζημίωση εκ μέρους του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει την πραγματική ζημία διότι είναι αδύνατον οι κτηνοτρόφοι να βρουν το σύνολο των θανατοθέντων ζώων ώστε να τα καταγράψουν οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ επίσης πολλά ζώα τραυματίζονται και ψοφούν μετά από μερικές ημέρες ενώ αλλά διασπείρονται τρομαγμένα και τραυματισμένα σε απόκρημνα σημεία ανάμεσα σε βράχους , θάμνους , σπηλιές κ.τ.λ. όπου ψοφούν και είναι αδύνατον να βρεθούν .
 Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς σε εφαρμογή παλαιοτέρων αποφάσεων (102154/6535/23-11-06 και 102155/Υ6536/23-11-06 του Υ.Α.Α&Τ.) να γίνει έλεγχος με την λήψη βιολογικών δειγμάτων εάν πράγματι είναι καθαρόαιμοι λύκοι ή αγριόσκυλα. Επίσης να γίνει μελέτη ώστε να καταγραφεί, στα πλαίσια των δυνατοτήτων ο αριθμός των υπαρχόντων αυτών αγρίων ζώων και να ληφθεί μέριμνα για την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού αυτών διότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει κτηνοτροφία στις ανωτέρω περιοχές .
 Για την Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών
 Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
 Γιώργος Ζιώγας
 Γιώργος Σκλάβος
 Λουκάς Παπαιωάννου
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[facebook][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget