Το πολιτικό σύστημα κοροϊδεύει ξεδιάντροπα το λαό

Η υποκρισία του πολιτικού μας συστήματος περισσεύει. Την ώρα που τα πολιτικά κόμματα διαπληκτίζονται δήθεν στη Βουλή, βουλευτές και υπουργοί ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, ανταλλάσουν ύβρεις, φωνές, απειλές και μηνύσεις, στο όνομα δήθεν της διαφάνειας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, αλλά και της περιουσίας του ελληνικού, την ίδια στιγμή φροντίζουν ο ένας τον άλλο για να μην χάσουν τα κεκτημένα τους, τόσο οι ίδιοι όσο και οι προστατευόμενοί τους, για τα οποία φρόντιζε και φροντίζει πάντα κάθε κυβέρνηση.
Σ’ αυτά τα θέματα, όχι μόνο υπάρχει απόλυτη σύμπνοια και συμφωνία μεταξύ όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως, αλλά όλα γίνονται εν κρυπτώ, πίσω από τη πλάτη του ελληνικού, τον οποίο συνεχίζουν να λεηλατούν εν πλήρη συμφωνία.
 Τι να πει κανείς για την τροπολογία που πήγε να καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, για τις υπερωρίες των εκπαιδευτικών που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία όλων των κομμάτων; Κανένας βουλευτής και κανένα κόμμα δεν αντέδρασε σ’ αυτή την τροπολογία. Μόνο και μόνο επειδή το πήραν χαμπάρι κάποιοι δημοσιογράφοι και το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα και ξεσήκωσε αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, μόνο τότε έγινε γνωστή αυτή τη τροπολογία και τελικά η Κ.Ιγγλέζη αναγκάστηκε να την αποσύρει. Και οι υπερωρίες αυτές θα δίνονταν μάλιστα κατ’ εξαίρεση του κρατικού προϋπολογισμού. Δηλαδή ήταν κονδύλι, το οποίο δεν ήταν προϋπολογισμένο στον προϋπολογισμό του 2017, και θα δημιουργούσε μαύρη τρύπα, η οποία φυσικά θα έπρεπε να καλυφθεί με νέα φορολογικά μέτρα από τους Έλληνες φορολογούμενους, η πλειοψηφία των οποίων δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης.
 Βέβαια, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η Κατερίνα Ιγγλέζη, είναι αυτοί που πάνε να περάσουν για πρώτη φορά μία τέτοια τροπολογία. Το πολιτικό σύστημα πάντα φρόντιζε τον εαυτό του και τα δικά του παιδιά, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο ανήκουν οι βουλευτές. Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε το 2016 να ξεπεράσει σε τροπολογίες ακόμα και την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το 2014, αφού καταθέτει κατά μέσο όρο περίπου 30 τροπολογίες ανά μήνα λειτουργίας.  Το 2014 ο αριθμός των υπουργικών τροπολογιών  άγγιξε τις 249 σε μόλις 88 νομοσχέδια. Αντιθέτως, το 2016 ο αριθμός των υπουργικών τροπολογιών ξεπέρασε τις 300, φτάνοντας τις 303 σε 90 νομοσχέδια. Με άλλα λόγια, κατά μέσο όρο κάθε νομοσχέδιο είχε πάνω από τρεις τροπολογίες  με τον συγκεκριμένο αριθμό να αποτελεί τον μεγαλύτερο των τελευταίων ετών, παρά τις κραυγές και τις βαρύγδουπες καταγγελίες όταν καθόντουσαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης.
 Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε ότι θα βάλει περιορισμούς σ’αυτή τη βιομηχανία τροπολογιών. Αλλά και πάλι οριστική λύση δεν θα δοθεί. Κι αυτό γιατί ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι η Ολομέλεια είναι το κυρίαρχο όργανο και συνεπώς, αν η πλειοψηφία κάνει δεκτή μια τροπολογία, τότε, οι όποιοι περιορισμοί πάνε κυριολεκτικά περίπατο. Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι έγκειται στην… ευαισθησία του εκάστοτε υπουργού, που εισηγείται ένα νομοσχέδιο, αν θα επιτρέψει την εισαγωγή τροπολογιών, με την Βουλή σε αυτήν την περίπτωση να παραμένει θεατής και δίχως να μπορεί να παρέμβει.
 Αλλά οι τροπολογίες που βολεύουν τα «δικά μας παιδιά» όλων των κομμάτων, δεν είναι  η μοναδική περίπτωση κατά την οποία το πολιτικό σύστημα φροντίζει τον εαυτό του και πώς δεν θα χάσει τα κεκτημένα του. Γιατί, όπως αποδεικνύεται, την ώρα που τα 300 παλικάρια της Βουλής σφάζονται στην ποδιά μας για το ποιος θα μας πρωτοσώσει, την ώρα που ανταλλάσουν τις χειρότερες εκφράσεις, κατηγορίες και απειλές μεταξύ τους οι βουλευτές όλων των κομμάτων με τους υπουργούς, την ώρα που παρακολουθούσαμε αυτό το ανεκδιήγητο σόου στη Βουλή για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, την ίδια ακριβώς ώρα,  μοιράζονταν από την πίσω πόρτα όλοι, τα 7 εκατομμύρια της χρηματοδότησης των κομμάτων σαν να μην τρέχει τίποτε.
 Κι αυτό μάλιστα μόλις δύο μέρες πριν τη συζήτηση (ο θεός να τη κάνει συζήτηση) του περίφημου πορίσματος για το πολιτικό και μιντιακό χρήμα στη Βουλή! Η απόφαση αναρτήθηκε κανονικά στη «Διαύγεια», ενώ οι θεατρικές κραυγές για την έλλειψη διαύγειας ακούγονταν μέσα στην αίθουσα και έξω, ως τα πέρατα του κόσμου.
 Θεατρικές, γιατί από το παραδάκι του λαού, που δεν περισσεύει για τίποτε, τα κόμματα δεν έχουν υποστεί κανένα κούρεμα λόγω λιτότητας και εισπράττουν ακόμα τόσα ευρώ όσα αναλογούν στα ποσοστά τους με τα παλιά κριτήρια! Έτσι λοιπόν, 7.000.000 ευρώ θα μπουν στα ταμεία των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό για φέτος. Μοναδική εγγύηση γι αυτά είναι οι… μελλοντικές απολαβές με βάση τα ποσοστά που ΘΑ πάρουν τα κόμματα στις εκλογές, λες και ξέρουν αν θα υπάρχουν και πόσο ποσοστό ψήφων θα πάρουν!
 Τα συνολικά χρέη των κομμάτων στις τράπεζες είναι 418.000.000 ευρώ μέχρι σήμερα και δεν είναι βιώσιμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που χρωστάει στην Εθνική Τράπεζα 8.406.888 ευρώ, παίρνει τώρα 2.043.746 ευρώ και κάνει να παίρνει και το ποσοστό που του αναλογεί από το υπόλοιπο από το 1.500.000 ως τα 7 εκατομμύρια. Η ΝΔ, που χρωστάει στις τράπεζες 210.835.840 ευρώ θα πάρει τώρα 1.651.739 ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ που χρωστάει 189.695.073 ευρώ θα πάρει 249.683,89 ευρώ. Η ΔΗΜΑΡ παίρνει 37.165,8 ευρώ. Η «Ελιά» (το σχήμα ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές) θα πάρει 39.07765 ευρώ. Το Ποτάμι παίρνει 374.148,02 ευρώ. Το ΚΚΕ παίρνει 451.873,28 ευρώ. Οι ΑΝΕΛ παίρνουν 300.670,18 ευρώ. Η Ένωση Κεντρώων παίρνει 261.012,19 ευρώ. Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), το ΛΑΟΣ, το Άρμα Πολιτών (!) και η… «Πυρίκαυστος Ελλάδα» του Κώστα Ζουράρη θα μοιραστούν από 26.000 μέχρι 36.000 ευρώ. Και τα παίρνουν απ’όλους τους πολίτες. Ακόμα κι από εκείνους από το λαό που απέχουν, που ψηφίζουν λευκό, άκυρο ή άλλα κόμματα, αλλά πληρώνουν.
 Κι όλα αυτά, χωρίς να δίνουν λογαριασμό μέχρι σέντς για τα χρήματα που παίρνουν. Δηλαδή, τι τα κάνουν. Πώς φαγώθηκε κοντά μισό δις ευρώ δηλαδή; Άγνωστο. Εδώ και χρόνια Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει. Και το χειρότερο: Την ίδια ανεξέλεγκτη κατάσταση συνεχίζουν και σήμερα τα κόμματα. Και δεν τη συνεχίζουν απλώς. Τη διαιωνίζουν χέρι- χέρι και με τον καινούργιο συνεταίρο στο club των «μεγάλων», τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος, την ίδια μέρα που καταγγέλλει τους άλλους ότι έχουν μη βιώσιμα χρέη και απειλεί να χώσει στη φυλακή κάθε υπεύθυνο, αλλά δεν βρίσκει πολιτικούς υπεύθυνους, την ίδια ώρα ενθυλακώνει τα 2,5 εκατομμυριάκια τώρα και εγκρίνει διακομματικά να πάρουν και αυτοί που τους καταγγέλλει το κάτι τις τους! Κατά τα άλλα καταγγέλλει στο λαό το «σάπιο παλιό πολιτικό σύστημα» για διαφθορά και αδιαφάνεια! Και ο λαός ακόμα πιστεύει ότι υπάρχει πραγματική σύγκρουση μεταξύ των κομμάτων! Και μαζί του το πιστεύουν και μερικοί γραφικοί πολιτικοί που νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση!
 Η μόνη πραγματική σύγκρουση μεταξύ των κομμάτων είναι για το ποιος θα καθίσει στο βάζο με το μέλι. Όταν το καταλάβει αυτό ο λαός υπάρχει πιθανότητα κάτι ν’ αρχίσει να αλλάζει στη χώρα.
 Ο λαός έχει χορτάσει από ρουσφετολογικές τροπολογίες των υπουργών και βουλευτών, και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, όλων των κυβερνήσεων. Όσο για τις υπερωρίες των εκπαιδευτικών αποσπασμένων σε βουλευτικά και υπουργικά γραφεία, αυτοί, εκτός ότι επίσης πληρώνονται από όλους τους Έλληνες, τους λείπουν όμως και τα εξτραδάκια, και γι’ αυτό το δήθεν χάσιμο φροντίζουν οι σύντροφοι τις βουλής και αντί να ψηφίζουν τροπολογίες για την δικαίωση των πολιτών όπως η δωρεάν νομική υποστήριξη, έχουν πέσει με τα μούτρα στην ρεμούλα γιατί σου λέει, «ποιος ξέρει αν θα μας δοθεί ξανά η ευκαιρία να δούμε καρέκλα βουλευτή;» Και την ίδια στιγμή, φροντίζουν όλοι μαζί να ληστέψουν κι άλλο τον ελληνικό λαό και μοιράζονται έναν πακτωλό χρημάτων που προέρχονται από τη φορολογία που πληρώνουν οι Έλληνες, που καθημερινά ξυπνούν με την αγωνία για το αν θα μπορέσουν σήμερα να βάλουν ένα πιάτο φαΐ μπροστά στα παιδιά τους.

danioliptes.gr

πολιτικό σύστημα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget