Αγιασμός των της Έρκυνας ρείθρων και των της Λεβαδείας υδάτων – Θεοφάνεια στην Αρχόντισσα της Ρούμελης

 «Ἰορδάνη ποταμέ, τί ἐθαμβήθης θεωρῶν; Τὸν ἀθεώρητον γυμνόν, εἶδον καὶ ἔφριξα φησί· καὶ πῶς γὰρ τοῦτον οὐκ ἔμελλον φρῖξαι καὶ δῦναι; οἱ Ἄγγελοι αὐτόν, ὁρῶντες ἔφριξαν· ἐξέστη οὐρανός, καὶ γῆ ἐτρόμαξε· καὶ συνεστάλη θάλασσα, καὶ πάντα τὰ ὁρατὰ καὶ ἀόρατα. Χριστὸς ἐφάνη, ἐν Ἰορδάνῃ, ἁγιάσαι τὰ ὕδατα».
 Τα της Έρκυνας ρείθρα και τα της Λεβαδείας ύδατα ηγιάσθησαν σήμερα με την κατάδυση του Τίμιου και Ζωοποιού Σταυρού.
 Στην Αρχόντισσα της Ρούμελης με τα ξακουστά νερά της, που κατεβαίνουν ορμητικά από τα κάτασπρα βουνά του Ελικώνα και του Παρνασσού και βρέχουν την όμορφη Λιβαδειά διασχίζοντάς την από άκρη σε άκρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Εορτή των Θεοφανείων, η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην περιοχή της Κρύας.
 Της τελετής προηξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος πλαισιούμενος από τον κλήρο, τους άρχοντες και το λαό της πόλεως Λεβαδείας.

 Της τελετής αγιασμού των υδάτων στην Κρύα προηγήθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων καθώς και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την παρουσία της πολιτικής, στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πιστών, που προσήλθαν για την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου μας.

 Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά, καλή φώτιση και το φως του Χριστού να φωτίζει τις καρδιές όλων.
 «Ἐπεφάνης σήμερον τῇ οἰκουμένῃ, καὶ τὸ φῶς σου Κύριε, ἐσημειώθη ἐφ ̓ ἡμᾶς, ἐν ἐπιγνώσει ὑμνοῦντάς σε· Ἦλθες ἐφάνης τὸ Φῶς τὸ ἀπρόσιτον»

Θεοφάνεια στη Λιβαδειά, στις πηγές της Κρύας. από LAMIASTARGR

Εορτή των Θεοφανείων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget