Πιο δαπανηρές αλλά λιγότερο αιματηρές οι φυσικές καταστροφές το 2016

Οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν το 2016 περισσότερες ζημιές απ’ ό,τι τα τρία προηγούμενα χρόνια, ωστόσο υπήρξαν λιγότερο φονικές, σύμφωνα με μια έκθεση η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τη γερμανική αντασφαλιστική εταιρεία Munich Re.
 Την περασμένη χρονιά, οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν ζημιές αξίας 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ή περίπου 168 δισεκ. ευρώ), ένα επίπεδο που ήταν το υψηλότερο από το 2012, όταν είχαν καταγραφεί ζημιές ύψους 180 δισεκ. δολαρίων, σύμφωνα με αυτή την έκθεση, η οποία θεωρείται πηγή αναφοράς για τον κλάδο των ασφαλίσεων.
 Το κόστος για τις ασφαλιστικές παγκοσμίως το 2016 αποδείχθηκε επίσης υψηλότερο από τον μέσο όρο των δέκα προηγούμενων ετών, που ανήλθε σε 154 δισεκ. δολάρια.
 Από αυτά τα 175 δισεκ. δολάρια, οι ασφαλιστικές χρειάστηκε να καλύψουν μόλις τα $50 δισεκ., που αφορούσαν ζημίες, φθορές και καταστροφές ασφαλισμένων περιουσιακών στοιχείων, διευκρίνισε η αντασφαλιστική εταιρεία. Το υπόλοιπο ποσό, τα περίπου $150 δισεκ., αφορά ζημιές για τις οποίες δεν υπήρχε ασφαλιστική κάλυψη.
 Ο μέσος όρος των ζημιών που είχαν ασφαλιστικές καλύψεις την τελευταία δεκαετία ανέρχεται σε 45,1 δισεκατομμύρια δολάρια.
 «Έπειτα από τρία χρόνια κατά τα οποία δεν πληγήκαμε από μεγάλες φυσικές καταστροφές, οι αριθμοί για το 2016 σηματοδότησαν μια επιστροφή προς τα μέσα επίπεδα», σχολίασε σε δελτίο Τύπου της αντασφαλιστικής εταιρείας που συνόδευσε την έκθεσή της ο Τόρστεν Γιέροβεκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Munich Re.
 Οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν τον θάνατο 8.700 ανθρώπων την περασμένη χρονιά, έναν αριθμό πολύ χαμηλότερο από αυτόν που καταγράφηκε το 2015 (25.400). Το 2016 ήταν η λιγότερο φονική χρονιά από το 1986, μετά το 2014 και τους 8.050 θανάτους που είχαν καταγραφεί το έτος εκείνο. Το σύνολο των θυμάτων την τελευταία δεκαετία ανήλθε σε 60.600.
 Συνολικά καταγράφηκαν 750 ακραία φαινόμενα κλιματικής ή γεωλογικής φύσης το 2016, ένας απολογισμός υψηλότερος από τα 590 συμβάντα που καταγράφονται την τελευταία δεκαετία κατά μέσο όρο.
 Η Munich Re προβάλλει ιδιαίτερα δύο καταστροφές: τους σεισμούς που έπληξαν την Ιαπωνία τον Απρίλιο και ένα κύμα πλημμυρών στην Κίνα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Αυτές υπήρξαν οι πιο δαπανηρές καταστροφές, καθώς προκάλεσαν ζημιές αξίας 31 δισεκατομμυρίων και 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

φυσικές καταστροφές το 2016

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget