Τσίπρας όπως '' Τσοβόλα δώστα όλα ''

Κοροϊδεύει τους Έλληνες συνταξιούχους ο πρωθυπουργός. Βγαίνει και μοιράζει χρήματα ως δήθεν παροχές και 13η σύνταξη, τη στιγμή που ξέρει ότι όλα αυτά τα θα πάρει πίσω διπλά και τρίδιπλα από την υπερβολική φορολογία που φέρνει ο προϋπολογισμός του 2017 και τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνει. Μοιράζει στους συνταξιούχους τα λεφτά που τους έχει πάρει ήδη με τους μέχρι τώρα φόρους, ή θα τα πάρει το 2017.
Πετάει ξεροκόμματα στους ανθρώπους που με τη σκληρή δουλειά τους και τους αγώνες τους έχτισαν την Ελλάδα μετά από τη Κατοχή και τον Εμφύλιο. Αυτούς που έχτισαν με τη δουλειά τους τα θεμέλια της χώρας για να γίνει σύγχρονη και οικονομικά ισχυρή, αλλά που τους εκμεταλλεύτηκαν όλες οι κυβερνήσεις με τα ψέματα και τις ψεύτικες υποσχέσεις για ένα καλύτερο και πιο σίγουρο μέλλον. Κι αφού θυσίασαν αυτές τις γενιές, θυσιάζουν τώρα και τις επόμενες.
 Και βγαίνει ο πρωθυπουργός για να ανακοινώσει ότι μοιράζει χρήματα που στην ουσία δεν έχει. Χρήματα που θα απαιτηθούν για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις από τον επόμενο κιόλας μήνα και που για να τα βρει θα φορολογήσει και πάλι σκληρά συνταξιούχους και χαμηλόμισθους.
 Ξέρει πολύ καλά όμως τι κάνει ο λαϊκιστής Τσίπρας. Πετάει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων που με την τσεκουρωμένη σύνταξή τους συντηρούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.  Τους λέει ότι «δείτε πόσο καλός είμαι και πόσο σας σκέφτομαι». Και μετά θα τους πει, «εγώ σας έδωσα από το περίσσευμα του κρατικού ταμείου, σειρά σας τώρα να βάλετε πλάτη». Και θα τα πάρει πίσω πολλαπλάσια ο πρωθυπουργός τα ψίχουλα που θα μοιράσει τώρα στους συνταξιούχους.
 Και δεν λέει βέβαια ότι για αυτό το βοήθημα – χαρτζιλίκι που ανακοίνωσε, οι δανειστές της χώρας δεν έχουν ιδέα και δεν έχουν καμία ενημέρωση. Και είναι πολύ λογικό να αντιδράσουν και να κόψουν κι αυτή τη δήθεν φιλολαϊκή ανακοίνωση του πρωθυπουργού για να πει μετά ότι τα έκοψαν οι κακοί δανειστές.
 Όπως ξέρει πολύ καλά ότι με τη συζήτηση για εκλογές, ακόμα κι αν η ΝΔ τις ζητάει επίμονα, δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Οπότε λέει στη ΝΔ ότι είναι παρών για να συνεργαστεί. Έτσι κι αλλιώς η ΝΔ δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα γιατί οι υπογραφές έχουν πέσει ήδη στις συμφωνίες με τους δανειστές και δεσμεύουν όλες τις επόμενες κυβερνήσεις μέχρι το  2060. Για να μην παραβλέψουμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε περισσότερα από όσα θα μπορούσε να υπογράψει η ΝΔ από αυτά που ζητάνε οι δανειστές και είναι και η ΝΔ ακριβώς της ίδιας φιλοσοφίας. Προφυλάσσει τους πλούσιους για να μπορούν δήθεν να κάνουν επενδύσεις και να δίνουν δουλειές, και φορολογεί τους οικονομικά αδύναμους.
 Αυτό που βλέπουμε είναι ένα καινούργιο «Τσοβόλα δώστε όλα» όπως είχε κάνει στο παρελθόν ο Αντρέας Παπανδρέου, τον οποίο ο Αλ.Τσίπρας αρέσκεται να μιμείται πάρα πολύ. Και αυτό κάνει στην πραγματικότητα. Μοιράζει ξεροκόμματα τα οποία θα αρπάξει σε μεγαλύτερο βαθμό από τον Γενάρη του 2017. Μοιράζει συσσίτιο στους συνταξιούχους, μια ελεημοσύνη, για να λένε οι απλοί αυτοί άνθρωποι πόσο καλός είναι ο Τσίπρας.
 Αλλά είναι ο ίδιος που ευθύνεται για τη φτωχοποίηση των ελληνικών νοικοκυριών. Τα στοιχεία το δείχνουν ξεκάθαρα. Ένας στους δυο φορολογούμενους ή 4.304.752 άτομα να έχουν απλήρωτους φόρους στην Εφορία. Αλλά στην κατάσταση απόλυτου παραλογισμού που ζούνε πλέον οι Έλληνες φορολογούμενοι ˑ οι οποίοι χθες άκουσαν τον Πρωθυπουργό να ορθώνει ανάστημα απέναντι στους δανειστές και να εξαγγέλλει (προεκλογικές) παροχές 600 εκατ. ευρώ σε 1,6 οικονομικά ασθενέστερους, τη στιγμή που από την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συζητάει στο Χίλτον τα νέα μέτρα με το ΔΝΤ και την ευρωπαϊκή τρόικα.
 Είναι τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο για το οποίο ακόμη δεν έχει επέλθει οριστική συμφωνία με τους δανειστές καθώς το ΔΝΤ έχει ζητήσει νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων,  νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις και το αφορολόγητο ποσό  5.500 ευρώ από 8.836 που είναι σήμερα) προκειμένου να μετάσχει χρηματοδοτικά στο τρίτο μνημόνιο. Πρόκειται για μέτρα που ανεβάζουν τον «λογαριασμό» της νέας λιτότητας ακόμη και στα 5 δις. ευρώ για την τριετία 2018 – 2020 στην περίπτωση που οι στόχοι στα πλεονάσματα του ελληνικού προγράμματος παραμείνουν στο 3,5% και δεν υποχωρήσουν στο 1,5%.
 Τα νοικοκυριά και οι χαμηλοσυνταξιούχοι που χθες χάρηκαν με το έκτακτο βοήθημα που θα πάρουν παραμονές των Χριστουγέννων ( 22 Δεκεμβρίου) έχουν φτάσει να σηκώνουν τα χεριά ψηλά με τους φόρους που θα πρέπει να πληρώσουν. Τη θηριώδη φορολόγηση των Ελλήνων φορολογουμένων έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών.
 Μπορεί ένας στους δυο φορολογούμενους ή 4.304.752 άτομα να έχουν απλήρωτους φόρους στην Εφορία και σχεδόν τρεις στους δέκα φορολογούμενους να είναι εκτεθειμένοι σε κατασχέσεις, πλην όμως ο προϋπολογισμός έχει ακόμη την δυνατότητα να δημιουργεί πρωτογενές πλεόνασμα. Αλλά από την 1η Ιανουαρίου του 2017 έρχονται σημαντικές αυξήσεις στην τιμή πώλησης του καφέ, τόσο από τα καταστήματα εστίασης, όσο και από τα καταστήματα λιανικής, με την επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ).
 Κι αυτό είναι μόνο για ένα προϊόν. Από κει και πέρα, η επερχόμενη ακρίβεια σε τρόφιμα, προϊόντα, καύσιμα, πετρέλαιο θέρμανσης και υπηρεσίες, αν και μικρές ανά είδος, μαζεύονται σε αρκετά ευρώ αν προσθέσει κανείς τις καθημερινές ανάγκες ενός νοικοκυριού. Και ο τελικός λογαριασμός θα εξανεμίζει και το τελευταίο ευρώ των Ελλήνων φορολογούμενων, οι οποίοι πια θα μένουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους μη μπορώντας να πληρώσουν για τίποτε άλλο πέρα από τα απαραίτητα είδη για την επιβίωσή τους.
 Οπότε το δώρο που κάνει τώρα ο πρωθυπουργός στους συνταξιούχους – κι αυτό αν το επιτρέψουν οι δανειστές – θα εξανεμιστεί από την επόμενη κιόλας μέρα της λήψης του. Με το ένα χέρι το δίνει ο Τσίπρας, για να το αρπάξει με το άλλο, μαζί με το όποιο περίσσευμα απέμεινε στους φορολογούμενους πολίτες.

danioliptes.gr

Τσοβόλα δώστα όλα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget