Στο απυρόβλητο και ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για δεύτερη φορά

Στην Ελλάδα, όσο μεγαλύτερο είναι το έγκλημα που έχεις διαπράξει και όσο υψηλότερη θέση κατέχεις, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ασυλία που απολαμβάνεις. Την ίδια στιγμή, αν είσαι ένας κουλουρτζής που πουλάς κουλούρια χωρίς άδεια για να μπορέσεις να επιβιώσεις, τότε η δικαιοσύνη είναι αμείλικτη και σου επιβάλλεται η μεγαλύτερη ποινή του νόμου.
 Έτσι κι αλλιώς, σε μια χώρα που φέρνει νόμο για την ασυλία των τραπεζικών στελεχών και των μεγαλοκαρχαριών που ενώ έχουν λεφτά, δηλώνουν πτώχευση και δεν πληρώνουν τα δάνειά τους, κανείς δεν μπορεί να περιμένει κάτι καλύτερο.
 Και φυσικά, δεν γεννά έκπληξη το γεγονός ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ανδρέας Γεωργίου, αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Κατηγορήθηκε γιατί ξεχάστηκε κι αυτός, και για μερικούς μήνες είχε διατηρήσει, μέχρι το τέλος του 2010, παράλληλα την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και εκείνη του μέλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στο οποίο είχε εργαστεί επί σειρά ετών.
 Αλλά γιατί να μην αθωωθεί για τη παράβαση καθήκοντος; Έτσι κι αλλιώς, αυτό ήταν πλημμέλημα. Εδώ αθωώθηκε για τη παραποίηση των στοιχείων του ελληνικού χρέους. Η κατηγορία που αντιμετώπιζε τότε, που όπως είπαμε είναι κακούργημα, ήταν για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι σκόπιμα παρουσίασε στοιχεία διόγκωσης του ελλείμματος, για να διευκολυνθεί η υπογραφή του μνημονίου. Ο Α.Γεωργίου απαλλάχτηκε, μια φορά ήδη, για αυτό από το Συμβούλιο Εφετών, αλλά ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο που έκανε δεκτή σχετική πρόταση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Πριν από λίγες ημέρες, όμως, εκ νέου ο αρμόδιος εισαγγελέας, Γ.Κούτρας, πρότεινε προς το δικαστικό συμβούλιο την απαλλαγή Γεωργίου για το αδίκημα που αφορά στο έλλειμμα.
 Έλα όμως που οι δύο κατηγορίες σχετίζονται, και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό η μία με την άλλη. Γιατί, όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες κατηγορίας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών που δικάστηκε για παράβαση καθήκοντος, δεν ήταν άδολη η παράλληλη ενασχόληση του Α.Γεωργίου στο ΔΝΤ και στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. Αποσκοπούσε στη διευκόλυνση  υπογραφής του μνημονίου. Μάλιστα, απέρριψαν τον ισχυρισμό του πρώην προέδρου (όπως τον είχε διατυπώσει παλαιότερα) ότι παρέμενε για να εξασφαλίσει τη σύνταξή του. Αυτόν τον ισχυρισμό επιβεβαίωσαν μάρτυρες (υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών οργανισμών, Eurostat κλπ), οι οποίοι απέκλεισαν κάθε σκοπιμότητα για τους λίγους μήνες που παρέμεινε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και στο ΔΝΤ χωρίς να πληρώνεται, απλά για να συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια.
 Το ότι ταξίδεψαν μέχρι την Αθήνα στελέχη διεθνών οργανισμών όπως η Eurostat και άλλοι, για να αθωώσουν τον Α.Γεωργίου, ο οποίος ευθύνεται για όλα όσα υφίστανται οι Έλληνες φορολογούμενοι για εφτά χρόνια μνημονίων, φανερώνει πόσο χοντρό είναι το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος των Ελλήνων πολιτών. Των φορολογούμενων, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, των άνεργων και των δανειοληπτών.
 Η απάτη σε βάρος όλων των Ελλήνων, αλλά κυρίως των φτωχών και όσων έχουν φτωχοποιηθεί αυτά τα επτά χρόνια των μνημονίων είναι τεράστια. Και οι υπεύθυνοι συνεχώς απαλλάσσονται από τις ευθύνες του ή προστατεύονται από τη δικαιοσύνη με τη βοήθεια των υπόλοιπων συνεργατών τους και συνένοχων στο έγκλημα. Αλλά οι 300 σωτήρες εθνοπατέρες μας κάνουν τα στραβά μάτια. Γιατί και αυτοί, το μόνο που θέλουν είναι να μπουν στο παιχνίδι. Για να μπορέσουν κι αυτοί να αρπάξουν κι αυτοί, όσα αρπάζουν οι άλλοι. Μόνο αυτό τους ενδιαφέρει.

danioliptes.gr

Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget