ΚΟΒ ΘΗΒΑΣ του ΚΚΕ - «ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ» ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ


Οι πολιτικές πολυσυλλεκτικές συλλογικότητες, όπως οι ίδιες αυτοπροσδιορίζονται, «Σφήνα» και «Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας» εξέδωσαν πριν δύο ημέρες μία ανακοίνωση, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αφορά το ΚΚΕ και τη συνειδητή δράση των μελών του.

Από την ανακοίνωση δε λείπει η κριτική στην Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας για την επιλογή της να μην παρευρεθεί σε επετειακή εκδήλωση όπου είχαν επίσημα προσκληθεί φασίστες, και η κριτική σε σωματεία επειδή αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν σε εκδήλωση πολιτικού φορέα.
Οι συντάκτες της ανακοίνωσης ξεδιάντροπα προβαίνουν σε χυδαίες ονομαστικές συκοφαντικές δημοσιεύσεις κατά προσώπου που δήθεν τους διαβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει σε εκδήλωση, τη στιγμή που προφορικά παραδέχονται ότι όχι μόνο δε διαβεβαιώθηκαν, αλλά ενημερώθηκαν έγκαιρα για τη μη συμμετοχή του. Ενώ κάνουν και ονομαστική κριτική για το πώς επιλέγει κάποιος να ασκήσει το βιοποριστικό του επάγγελμα. Τόση δημοκρατία…
Ταυτίζουν την αντιφασιστική δράση με τις ενέργειές τους και διαμαρτύρονται για τη μη προβολή τους, όταν οι ίδιοι αποκρύπτουν ότι τα εργατικά σωματεία που ψέγουν για αδράνεια πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα το φασισμό και το εργατικό κίνημα.
Είναι πολιτική θέση του ΚΚΕ ότι η στείρα αντιφασιστική, δημοκρατική, αντιμνημονιακή, «αριστερή» ενότητα  δεν ενοχλεί το σάπιο οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Η ίδια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το λεγόμενο «δημοκρατικό πολιτικό τόξο» αποτελούν τρανές αποδείξεις.
Η πάλη ενάντια στο φασισμό πρέπει να συνοδεύεται με την πάλη ενάντια στην πηγή του, την κυριαρχία των επιχειρηματικών ομίλων. Πάλη ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους σήμερα σημαίνει πρώτα και κύρια ανάπτυξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στήσιμο σωματείων, αλλαγή συσχετισμών στα υπάρχοντα, οργάνωση αγώνων για την ανάκτηση κατακτήσεων, κοινωνική συμμαχία των εργαζομένων με τους αυταπασχολούμενους. Χωρίς αυτά σε καθημερινή προτεραιότητα, η αντιπαράθεση με το φασισμό καταντάει αντιπαράθεση αντίθετων πολιτικών χώρων, με σκοπό την αυτοσυντήρησή τους.
Η ουσία δηλαδή είναι ακριβώς στην πολιτική πρόταση που έχει κάθε πολιτικός φορέας. Το κάλεσμα για ενότητα και δράσεις άσχετα με την «πολιτική ανάλυση», δηλαδή την πολιτική πρόταση του καθενός, σημαίνει για το ΚΚΕ να αφήσει την αιχμή της πολιτικής του, την πάλη στο σήμερα για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού. Από τη σκοπιά αυτή οι κομμουνιστές δε συμμετέχουν σε εκδηλώσεις άλλων πολιτικών φορέων, όπως και αν αυτοί αυτοπροσδιορίζονται. Φυσικά είναι εντελώς διαφορετικό το θέμα της συμμετοχής στην εκδήλωση ενός κοινωνικού φορέα, όπως ένας σύλλογος ή ένα σωματείο, που οι κομμουνιστές θεωρούν καθήκον τους.
Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές συλλογικότητες αναπαράγουν αυτούσια την πολιτική χώρων όπως για παράδειγμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς να το παραδέχονται. Απλώς θυμίζουμε ότι η ίδια πολιτική, της «ενότητας άσχετα από τις διαφορετικές πολιτικές αναλύσεις» και του «απομονωμένου ΚΚΕ» έριξε το πολύ νερό στο μύλο της ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση. Με τις γνωστές συνέπειες για τον ελληνικό λαό και το κίνημα συνολικά.
Φυσικά δεν τσουβαλιάζουμε όλους όσους συμμετέχουν στους δύο χώρους, ή ακόμα και τις προθέσεις τους, γι’ αυτό και καλούμε αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται να βγάλουν συμπεράσματα.
Σημασία έχει το αποτέλεσμα και η πράξη, όχι η αγνή πρόθεση του καθενός. Και οι πράξεις δείχνουν ότι οι εν λόγω πολιτικές πολυσυλλεκτικές συλλογικότητες επιλέγουν ως συγκολλητική τους ουσία την απόλυτη, με κάθε τρόπο και μέσο, αντίθεση στην πολιτική του ΚΚΕ.

Αυτογελοιοποιείται όποιος κατηγορεί το ΚΚΕ και τα μέλη του για «απουσία αντιφασιστικής δράσης». Όμως η δυσκολία ανοιχτής και τίμιας αντιπαράθεσης με την ουσία της πολιτικής του φαίνεται ότι οδηγεί σε αυτή την κατεύθυνση.            

ΚΚΕ Θήβας vs Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget