Μέχρι τέλους έτους ενεργοποιείται το νέο υπερταμείο που καταργεί τον ΟΓΑ

Στόχος, βάσει των συμφωνηθέντων, είναι να έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του έτους τα θέματα της διαμόρφωσης του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του υπερταμείου, καθώς και της διαδικασίας σύστασης και στελέχωσης του ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετά το τέλος του χθεσινού απογευματινού γύρου διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
Κατά την χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών και θέμα την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας συζητήθηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί ως προς τα παραπάνω θέματα ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
 Η συνάντηση έγινε παρουσία του κ Σταθάκη αλλά και του κυρίου Χουλιαράκη.
 Προηγήθηκε διακοπή ολίγων ωρών στις διαβουλεύσεις καθώς οι υπουργοί παρίσταντο στις εκδηλώσεις για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα
 Σήμερα ο σχεδιασμός προβλέπει ραντεβού στις 15:30-16:30 για θέματα του υπουργείου Υγείας και στις 17:00-19:00 για χρηματοπιστωτικά ζητήματα.
 Τα πρωινά ραντεβού
 Η κυβέρνηση, όπως ανέφερε μετά το πρώτο κύκλο διαπραγματεύσεων ο υπουργός Ενέργειας και μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης Γιώργος Σταθάκης, επιδιώκει να έρθει κοντά σε συμφωνία με τους θεσμούς εντός των επόμενων 9 ημερών και οπωσδήποτε πριν από το EWG της 28ης Νοεμβρίου, θεωρώντας ότι αυτός ο στόχος είναι ναι μεν δύσκολος αλλά εφικτός και αρκεί να υπάρχει καλή θέληση από όλες τις πλευρές.
Αυτό που θέλει πρώτα από όλα η ελληνική πλευρά είναι να υπάρξει η πρώτη τεχνική συμφωνία για το πακέτο με τα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα ενέργειας, κόκκινων δανείων, αποκρατικοποιήσεων, το εργασιακό, αλλά και τον προϋπολογισμό του 2017 και 2018 για τον οποίο υπάρχει εκκρεμότητα αναφορικά με την επάρκεια των μέτρων που θα χρηματοδοτήσουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και με τους ίδιους τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων που συνδέονται με τις μεγάλες αποφάσεις για το χρέος και τη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

νέο υπερταμείο

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget