Ορχομενός - εφιάλτη έζησε 98χρονη ηλικιωμένη όταν έπεσε θύμα διάρρηξης

Τον "εφιάλτη" έζησε μέρα μεσημέρι, 98χρονη ηλικιωμένη από τον Ορχομενό όταν έπεσε θύμα διάρρηξης ενώ βρισκόταν κλειδωμένη στο σπίτι της.Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 11.00 το πρωί της Κυριακής, σε παλιά μονοκατοικία, κεντρικής οδού στον Ορχομενό.
 Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρεις δράστες -σύμφωνα με πληροφορίες- αλλά και μαρτυρίες, σταμάτησε έξω από την παλιά μονοκατοικία.
 Ο ένας εκ των δραστών προσέγγισε το σπίτι της ηλικιωμένης για έλεγχο.
 Τη στιγμή εκείνη η 98χρονη βρισκόταν στο καθιστικό του σπιτιού της έχοντας και την κύρια και τη δευτερεύουσα είσοδο κλειδωμένες.
 Χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό ο δράστης με κλωτσιά, έσπασε την παλιά πόρτα και εισέβαλε στο εσωτερικό του σπιτιού.
 Αμέσως εισέβαλε σε αυτό και δεύτερος δράστης, σύμφωνα με τη μαρτυρία της άτυχης γιαγιάς.
 Ο ένας έσπευσε να ανοίξει το πίσω παράθυρο της οικίας που έβλεπε στο δρόμο όπου ήταν παρκαρισμένο το επιβατικό με τον τσιλιαδόρο, τρίτο δράστη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως έξοδο διαφυγής αν και εφόσον γίνονταν αντιληπτοί και ο άλλος δράστης άρχισε την ανάκριση στην ηλικιωμένη για να της υποδείξει το σημείο που μπορεί να έκρυβε χρήματα ή τιμαλφή.
 Την έπιασε από το στόμα για να μην καλέσει σε βοήθεια και την απείλησε, σύμφωνα με την μαρτυρία της ηλικιωμένης.
Την πέταξε στο πάτωμα και την κλότσησε για να αποκαλύψει την κρυψώνα της σύνταξης αλλά η γιαγιά επέμενε να λέει συνεχώς οτι ήταν φτωχή και δεν είχε χρήματα.
 Ο άλλος δράστης που βρισκόταν στο σπίτι, έκανε δύο δωμάτια φύλλο και φτερό χωρίς όμως να βρει το παραμικρό.
 Η 98χρονη γιαγιά έλεγε την αλήθεια.
Την εγκατέλειψαν -ανήμπορη- στο πάτωμα με την πόρτα μισάνοιχτη και το παράθυρο ανοιχτό και τράπηκαν σε φυγή.
10 λεπτά αργότερα την βρήκε ο εγγονός της σε τραγική ψυχολογική κατάσταση.
 Οι δράστες όμως δεν σταμάτησαν εκεί.
Λίγα λεπτά αργότερα και περίπου 500 μέτρα από το σημείο μπούκαραν και σε δεύτερη κατοικία στην περιοχή κοντά στην εκκλησία του Ευαγγελιστή Λουκά στον Ορχομενό ευτυχώς όμως έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια η οποία επίσης έκανε δουλειές στο σπίτι της.Οι αστυνομικοί του τμήματος στον Ορχομενό κινητοποιήθηκαν άμεσα όταν και ειδοποιήθηκαν.
Οι τρεις δράστες διέφυγαν της σύλληψης παρά τις εκτεταμένες περιπολίες εντός και εκτός Ορχομενού που επιχείρησαν οι αστυνομικοί οι οποίοι είχαν στη διάθεσή τους μαρτυρίες για τη μάρκα και το χρώμα του οχήματος.
Προανάκριση για τα δύο περιστατικά διενεργεί το ΑΤ Ορχομενού.

Ορχομενός

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget