Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση της Αστυνομίας με χρήση χημικών εναντίον διαδηλωτών συνταξιούχων

Σε μια περίοδο όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων, έντασης της ανεργίας και της φτώχειας, εξανέμισης του εισοδήματος των απομάχων της δουλειάς – από το οποίο συχνά ζουν και οι οικογένειες των παιδιών τους- είναι μέγιστος κυνισμός να εξαπολύονται επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων κατά διαδηλωτών.
Στην κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, η επίθεση στους συνταξιούχους έρχεται να καταστείλει κάθε προσπάθεια αντίδρασης και να στείλει το μήνυμα σε εργαζομένους και συνταξιούχους ότι πρέπει να αποδεχθούν το σχέδιο των δανειστών ως έχει. Ενίσχυση στο σχέδιο αυτό έρχεται να δώσει και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που είναι το «βούτυρο στο ψωμί» για την κυβέρνηση και τους δανειστές, προκειμένου να υλοποιήσουν τα αντεργατικά τους σχέδια.
 Οι προτάσεις της επιτροπής των δήθεν «σοφών» κάνουν φανερή την πρόθεση των δανειστών, της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να προωθήσουν ένα πλέγμα νόμων που θα συγκροτεί ένα καθεστώς εργασίας ακόμα πιο ευέλικτο. Ο στόχος είναι να μειώσει περαιτέρω τις αποδοχές των εργαζομένων, με την δυνατότητα της μείωσης του κατώτατου μισθού, βάσει της εμπειρίας και συγκροτώντας ακόμα πιο δύσκολους όρους απ’ την μεριά των εργαζομένων για την διαπραγμάτευση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Είναι ολοφάνερο ότι ο κυριότερος στόχος που τίθεται από μεριάς εργοδοτών και δανειστών είναι το ευέλικτο και φτηνό εργατικό δυναμικό.
 Η κυβέρνηση αποτελεί τον Δούρειο Ίππο των εργοδοτών για την ισοπέδωση των λαϊκών στρωμάτων και των κοινωνικών αντιστάσεων και γι’ αυτό το Εργατικό Κέντρο Θήβας θα βρίσκεται στο πλευρό συνταξιούχων και εργαζομένων και δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν εικόνες ντροπής για τις αξίες του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όπως αυτές με τα δακρυγόνα εναντίον των παππούδων και των πατεράδων μας που μας δίδαξαν και συνεχίζουν να αποτελούν παράδειγμα για τους αγώνες μας.

Εργατικό Κέντρο Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget