Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας - Ευρωπαϊκές Ηµέρες Πολιτιστικής Κληρονοµιάς 23-25 Σεπτεµβρίου 2016

«ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ»
Στιγµές πολεµικής βίας και κοινωνικής συνύπαρξης µέσα από τα εκθέµατα του Μουσείου Θηβών.Συµµετέχοντας στο φετινό εορτασµό για τις Ευρωπαϊκές Ηµέρες Πολιτιστικής Κληρονοµιάς µε θέµα «Βία και Ανεκτικότητα», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών σειρά θεµατικών ξεναγήσεων, µέσα από επιλεγµένα αντικείµενα της έκθεσης του Μουσείου που σκιαγραφούν στιγµές πολεµικής βίας αλλά αντίστοιχα και περιόδους κοινωνικής συνύπαρξης και συνάντησης πολιτισµών στην πολύχρονη ιστορία της Βοιωτίας.
 Πρόγραµµα εκδηλώσεων
 Παρασκευή 23 Σεπτεµβρίου
 Θεµατικές εκπαιδευτικές ξεναγήσεις διάρκειας 60΄ που απευθύνονται σε σχολική οµάδα, της Ε΄ και ΣΤ΄ ∆ηµοτικού και του Γυµνασίου, την Παρασκευή 23 Σεπτεµβρίου 2016, ώρες 11.00 και 12.00. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 Κυριακή 25 Σεπτεµβρίου
 Θεµατική ξενάγηση και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, για οικογένειες, ώρα 11.00-13.00. Απαραίτητη η παρουσία του γονέα / συνοδού για παιδιά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
 Η συµµετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
 Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεµβρίου 2016
 Στο πλαίσιο του εορτασµού των Ευρωπαϊκών Ηµερών Πολιτιστικής Κληρονοµιάς η είσοδος στα Αρχαιολογικά Μουσεία Θηβών, Σχηµαταρίου, Χαιρώνειας, στην Αρχαιολογική Συλλογή ∆ιστόµου και στον Αρχαιολογικό Χώρο Ορχοµενού θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών: Τρίτη – Κυριακή 8.00-20.00/Δευτέρα κλειστό. Τηλ. 2262027913 Υπόλοιπα Μουσεία & Χώρος: Τρίτη-Κυριακή 8.00-15.00/Δευτέρα κλειστά.

Ευρωπαϊκές Ηµέρες Πολιτιστικής Κληρονοµιάς

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget