Παραδίδεται τον δημόσιο πλούτο στα ξένα συμφέροντα πρόθυμοι και υποταγμένοι

Μόλις 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόλμησαν ή δέχθηκαν να εγγραφούν στη λίστα των ομιλητών για τα προαπαιτούμενα (υπερταμείο κοκ) που είναι από χθες το βράδυ νόμος του κράτους. Αν και ψήφισαν όλοι οι παρόντες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και των ΑΝΕΛ η ουσία είναι πως οι βουλευτές της συγκυβέρνησης περιορίστηκαν στα βασικά.
 Δεν είχαν διάθεση ούτε για κορώνες, ούτε για αντιπαραθέσεις με τους συναδέλφους της της αντιπολίτευσης. «Ο νόμος είναι το τελευταίο στάδιο για την είσπραξη της υποδόσης, ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθούν στην εξόφληση οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες» ήταν η γραμμή άμυνας. «Κλαίει ο ένας, χαίρεται ο άλλος, όλοι μαζί ψηφίζουν!» αποτύπωσε το κλίμα ο βουλευτής του Ποταμιού, Κώστας Μπαργιώτας.
 Οι υπουργοί ήταν ουσιαστικά μόνοι τους απέναντι στα πυρά της αντιπολίτευσης. «Είναι ένας συμβιβασμός, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ» δικαιολογήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και υποστήριξε πως η κυβέρνηση μεταφέρει τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο για να… σταματήσει το ρουσφέτι.
 Ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγόρησε ονομαστικά βουλευτές της αντιπολίτευσης για διασπορά ψευδών ειδήσεων, σε μία προφανή προσπάθεια να πάει η συζήτηση αλλού. Αλλά τον ακολούθησαν ελάχιστοι και για λίγο.
 Στα ονόματα του υπουργού Εργασίας «απάντησε» ο πρόεδρος του Ποταμιού, ο οποίος παρουσίασε λίστα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν βολευτεί στο κράτος.
 ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ … ΟΝΟΜΑΤΑ
 Διοικητές, διευθύνοντες σύμβουλοι & πρόεδροι
 ΔΕΗ, Παναγιωτάκης Μανώλης, υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
 ΕΥΔΑΠ, Μπενίσης Γιάννης, από τα παλιότερα στελέχη του Συνασπισμού, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής
 ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ, Δουκάκης Χρήστος, συνεργάτης του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα αυτοκινητόδρομων
 ΟΑΣΑ, Ταστάνης Τάσος, υποψήφιος Δήμαρχος ΣΥΡΙΖΑ στη Γλυφάδα στις δημοτικές εκλογές του 2014
 ΟΣΥ ΑΕ, Γεωργίου Ζωή, μέλος του τριμελούς συντονιστικού της Οργάνωσης Μηχανικών ΣΥΡΙΖΑ
 ΣΤΑΣΥ ΑΕ, Στεφόπουλος Σταύρος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα
 ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, Αντωνούδης Απόστολος, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ
 ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ, Αργυρίου Αργύρης, σύζυγος βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ
 ΟΑΕΔ, Καραμεσίνη Μαρία, υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ
 ΕΤΕΑ, Καποτάς Θανάσης, στέλεχος της σοσιαλιστικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ
 ΕΤΑΑ, Πλιάκης Στυλιανός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ΣΥΡΙΖΑ
 ΝΑΤ, Καλλιβρούσης Νικόλαος, μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΑΝΕΛ
 ΟΓΑ, Μπακαλέξης Αθανάσιος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ΣΥΡΙΖΑ
 ΟΑΕΕ, Τσακίρης Δημήτρης, στέλεχος των δικηγόρων Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ
 «Οι σκελετοί είναι σε κοινή θέα. Η απόσυρση Καλογρίτσα δεν κλείνει το θέμα» τόνισε από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά. «Παραδίδεται τον δημόσιο πλούτο στα ξένα συμφέροντα, πρόθυμοι και υποταγμένοι» είπε στους βουλευτές της πλειοψηφίας, έχοντας εντοπίσει την απροθυμία τους να υπερασπιστούν το νομοσχέδιο.
 «Τα λαϊκά προβλήματα οξύνονται, θα θρηνούσαμε θύματα στην υγεία αν δεν υπήρχε η προσφορά των εργαζομένων» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
 «Αν ο κ. Τσίπρας πιστέψει στη δική του ψευδαίσθηση η χώρα θα καταστραφεί και ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε εκλογές… καροτσάκι» προειδοποίησε τον απόντα πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
 Η κόντρα της ημέρας είχε πρωταγωνιστές τον Άδωνι Γεωργιάδης και τον Χρήστο Σπίρτζη. «Είστε ανθρωπάκια! Εγώ είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, δεν είμαι πολιτικός απατεώνας όπως εσείς» είπε στους παριστάμενους υπουργούς ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τον Πάνο Σκουρλέτη να παραιτηθεί.
 Να χαίρονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα στελέχη τους που μας λένε απατεώνες, δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης, που ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού. Για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο υπουργός Υποδομών ότι στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής είχαν συμφωνήσει οι συνδικαλιστές τη ΝΔ στους μηχανικούς και πως στη διοίκησή της ήταν ο διευθυντής του Ευάγγελου Βενιζέλου και στέλεχος του γραφείου του Χρήστου Σταϊκούρα. Ζήτησε, μάλιστα, να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας. Τι έκανε τόσο καιρό η ΤτΕ, ρώτησε ο υπουργός Υποδομών.
 Την είδηση της ημέρας όμως την έδωσε ο Βασίλης Λεβέντης, που ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα: «Εγώ ψήφο στον Τσίπρα δεν δίνω. Αν φύγουν πέντε βουλευτές να πάει σε εκλογές» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
 Αντάρτες του γλυκού νερού…
 Μας κάνουν κριτική πως θα πουλήσουμε την Ακρόπολη αυτοί που πούλησαν αρχαία στον Αστέρα, απάντησε στην κριτική ο αναπληρωτής υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα της Βουλής αφού είχε ανακοινώσει την αναδίπλωσή του. Σύσσωμα τα κόμματα που στηρίζουμε την κυβέρνηση είμαστε κατά της ιδιωτικοποίησης των οργανισμών ύδρευσης, είπε και παραδέχθηκε πως οι Οικολόγοι- Πράσινοι δε θεώρησαν τη δέσμευση αρκετή για αυτό και ζήτησαν νομοτεχνική βελτίωση.
 Όχι από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στη νομοτεχνική βελτίωση που έκανε η κυβέρνηση για να πειστούν Τσιρώνης και Δημαράς…
 Για γελοιοποίηση της νομοθετικής διαδικασίας μίλησε ο Γιάννης Μανιάτης σχολιάζοντας την προσθήκη της κυβέρνησης στην αιτιολογική έκθεση για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ. Αναφερόμενος στη δέσμευση πως το δημόσιο δε θα αποξενωθεί από την πλειοψηφία των μετοχών επισήμανε ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη στο σώμα του νόμου ενώ δεν γίνεται αναφορά στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ. Είναι αδιανόητο μια τέτοια πρωτοβουλία να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, κατέληξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Δεν μπορείτε να δεχθείτε αλλαγή της εισηγητικής έκθεσης, αποτελεί παραβίαση του κανονισμού της Βουλής, προσέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Πρέπει να καταθέσετε τροπολογία, δεν γίνεται με νομοτεχνική βελτίωση, σημείωσε και ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Γελοιότητες για να ξεγελάσουν δύο ανθρώπους, τόνισε φωτογραφίζοντας τους βουλευτές των Οικολόγων- Πράσινων.
 Την κατάρρευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προέβλεψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει δύο επιλογές είτε την οικουμενική κυβέρνηση είτε τις εκλογές.
 «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει αν θα συνεχίσει έτσι μέχρι να καταρρεύσει, γιατί είναι σίγουρη η κατάρρευση του Τσίπρα ή να γίνει η οικουμενική ή να πάμε σε εκλογές. Το μυαλό του θα διαλέξει. Αυτός πρέπει να αποφασίσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Του Γιάννη Αντύπα, New Money

συγκυβέρνηση

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget