ΙΣΧΥΡΟ ΣΕΙΣΜΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ !!(video)

Δηλώσεις που προκαλούν έκπληξη σε όλους τους Έλληνες πολίτες έκαναν καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για επικείμενο μεγάλο σεισμό ακόμα και της τάξεως των 6,0-6,5 Ρίχτερ όπως τόνισε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.
 Μάλιστα και άλλοι Έλληνες σεισμολόγοι αναφέρουν πως οι σεισμοί σε Καλαμάτα και Ρόδο που έγιναν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης είχαν προβλεφθεί και τους περίμεναν. Οι ίδιοι τονίζουν πως έχουν απλώσει σεισμογραφικά δίκτυα με μία ειδική μέθοδο η οποία μπορεί λίγες ώρες πριν από έναν μεγάλο σεισμό να προβλέψει που περίπου θα γίνει και τι κλίμακας θα είναι. Οι επικίνδυνες περιοχές κατά τους Έλληνες σεισμολόγους που έχουν συσσώρευση σεισμικής ενέργειας, είναι οι περιοχές στο νότιο Ιόνιο, νότια της Πελοποννήσου αλλά και στο σεισμικό τόξο που περνάει νότια της Κρήτης και φτάνει ως και τη Ρόδο.
 Πρόσφατα ωστόσο ο κύριος Άκης Τσελέντης είχε δηλώσει πως εξίσου επικίνδυνη μπορεί να θεωρηθεί και η περιοχή της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και μάλιστα ο ίδιος είχε δείξει έναν χάρτη της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας όπου πιστεύει πως ελοχεύει ο κίνδυνος αρκετών σεισμικών δονήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι σεισμολόγοι τέλος διευκρινίζουν πως δεν θέλουν να προκαλέσουν τον οποιοδήποτε πανικό μιας και το σίγουρο πλέον είναι ότι κάποιος σεισμός σε μία χώρα σαν τη δική μας και μάλιστα μεγάλου μεγέθους είναι βέβαιος αν όχι αύριο ή την άλλη εβδομάδα σίγουρα τα επόμενα χρόνια. Είναι ένα φαινόμενο που συνεχώς μελετάται παγκοσμίως και η χώρα μας είναι η έκτη πιο σεισμογενής χώρα του κόσμου.
 Το παρόν άρθρο αποτελεί άρθρο που γράφτηκε με επίσημες δηλώσεις καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών και σεισμολόγων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και γίνεται προς ενημέρωση και όχι προς πρόκληση πανικού των πολιτών. Καλό θα είναι γενικότερα σε όλη την Ελλάδα πάντα να ζούμε με το ενδεχόμενο ενός σεισμού μεγάλου, ώστε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση όταν έχουμε ένα τέτοιο φαινόμενο αλλά θα πρέπει να φροντίσουμε πως ζούμε σε ένα σπίτι που πληρεί 100% τον αντισεισμικό κανονισμό και πως είναι κατάλληλα θωρακισμένο.

ΙΣΧΥΡΟ ΣΕΙΣΜΟ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget