Καζάνι με τσούχτρες η Μεσόγειος!

Οι θάλασσές μας πεθαίνουν – στην κυριολεξία. H Μεσόγειος μετατρέπεται σε καζάνι όπου θα ζουν μόνο μέδουσες και μικρόβια, ενώ τεράστιες νεκρές ζώνες εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο.
  Οπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Guardian» επικαλούμενη ειδικούς που συμμετέχουν σε μεσογειακό πρόγραμμα με στόχο την καταγραφή της αύξησης των μεδουσών, η υπεραλίευση σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή έχουν ήδη οδηγήσει σε δραματική αύξησή τους στη Μεσόγειο.
 Υπάρχει όμως ελπίδα: Αυτή τη βδομάδα, 180 κυβερνήσεις συναντιούνται για να ψηφίσουν ένα πρωτοποριακό σχέδιο προστασίας του 30% της θαλάσσιας έκτασης του πλανήτη!
Και οι επιστήμονες λένε πως αυτό θα ήταν αρκετό για να δώσει ξανά ζωή στις θάλασσές μας.  
 Όμως, χώρες με πανίσχυρα αλιευτικά λόμπι, όπως η Ιαπωνία, προσπαθούν να μπλοκάρουν το ζωτικό σχέδιο. Οι θάλασσες μας παράγουν το μισό οξυγόνο που αναπνέουμε, αλλά η υπεραλίευση και η μόλυνση σκοτώνουν την πηγή ζωής του πλανήτη μας.  
 Η γενιά μας έχει ήδη εξαφανίσει το 50% της θαλάσσιας ζωής. Και οι επιστήμονες προειδοποιούν πως, με αυτούς τους ρυθμούς, τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν νεκρές θάλασσές. Αν δεν δράσουμε τώρα, η ανθρώπινη απληστία μπορεί να επιφέρει τη μεγαλύτερη μαζική εξαφάνιση ειδών των τελευταίων 55 εκατομμυρίων χρόνων.
 180 κυβερνήσεις συναντιούνται αυτή τη στιγμή για την ψηφοφορία-ορόσημο, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Διατήρηση της Φύσης, όπου θα μπορούσε να αποφασιστεί η προστασία του 30% των θαλασσών μας ως το 2030. Η ψηφοφορία δεν είναι δεσμευτική νομικά, αλλά αποτελεί απαραίτητο θεμέλιο για μία παγκόσμια συμφωνία.

τσούχτρες

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget