ΣΕΧΒΝΒ "Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" – πρόταση για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, αφού συζήτησε το σχετικό κάλεσμα που απευθύνουν προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης, οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία και η οποία αφορά την οργάνωση της πάλης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με ομόφωνη απόφαση προσυπογράφει και στηρίζει το σχετικό κείμενο και την πρόταση – σχέδιο νόμου που θα επιδωθεί στα πολιτικά κόμματα (εκτός της Χρυσής Αυγής) και θα κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.
 Η σχετική πρόταση νόμου αφορά την επαναφορά μισθών και ημερομισθίων στα επίπεδα προ μείωσης, την επαναφορά και ισχύ των κλαδικών Σ.Σ.Ε, την καθολικότητα και υποχρεωτικότητα αυτών, καθώς και κατάργηση όλων των προηγούμενων νόμων που μείωσαν μισθούς και περιόρισαν τις Σ.Σ.Ε (6η ΠΥΣ κ.α).
 Το συγκεκριμένο κάλεσμα απαντά στην ανάγκη ενότητας της εργατικής τάξης και στην οργάνωση για επιθετική προβολή και διεκδίκηση των αναγκών μας σε συνθήκες όπου συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “κουαρτέτο” και κεφάλαιο απεργάζονται νέες ανατροπές στα εργασιακά.
 Συνάδελφοι,
 Την ώρα που η κυβέρνηση και η εργοδοσία επιχειρούν την εδραίωση των ατομικών συμβάσεων (φτηνά μεροκάματα, χωρίς άλλα δικαιώματα), τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (μερική απασχόληση, διευθέτηση, εκ περιτροπής, εργολαβίες κ.α), την παρέμβαση στη λειτουργία των Σωματείων και τον περιορισμό του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουμε με την οργάνωση της πάλης μας ενάντια στο βάρβαρο καθεστώς που έχει διαμορφωθεί, αλλά και σ΄αυτή που προωθούν για λογαριασμό του κεφαλαίου και αποδεικνύουν με τον πιο κυνικό τρόπο ότι η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν έχει τέλος.
 Απευθύνουμε κάλεσμα συμπαράστασης και ταξικής ενότητας σε όλους τους συναδέλφους στον κλάδο και τα επιχειρησιακά σωματεία, στο δρόμο του αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών και την επαναφορά των Σ.Σ.Ε.
 Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στους νέους συναδέλφους που στη συντρηπτική τους πλειοψηφία δεν γνωρίζουν τί είναι Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τί περιλαμβάνει και γιατί είναι σημαντική για τη ζωή του εργαζόμενου μέσα και έξω από το χώρο της εργασίας.
 Η Σ.Σ.Ε περιλαμβάνει τον μισθό, το χρόνο εργασίας, καθορίζει τη σύνταξη, ρυθμίσεις υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων, ρυθμίσεις προστασίας της μητρότητας, δημοκρατικά συνδικαλιστικά δικαιώματα, όλα αυτά που κάνουν έναν εργαζόμενο να ξεχωρίζει από έναν σκλάβο.
 Οι Σ.Σ.Ε δε χαρίστηκαν από καμιά κυβέρνηση και κανέναν εργοδότη. Τις επέβαλαν οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους με σκληρούς ταξικούς αγώνες.
 Επιβάλλεται να δώσουμε τη μάχη για την επαναφορά και υπεράσπιση των Σ.Σ.Ε. η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητά μας απένατνι στην εργοδοσία, στη συμμετοχή στα Ταξικά Σωματεία και τις μαζικές διαδικασίες για την οργάνωση του αγώνα.
 Αυτά είναι τα όπλα μας, αρκεί να τα αξιοποιήσουμε διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.
 Αυτός είναι ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος που πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς με κράτος και εργοδοσία. Αυτός ο δρόμος θα φέρει και αποτελέσματα.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget