Κατάργηση 1.040 κλάδων στο Δημόσιο - Ξεμπλοκάρει η κινητικότητα

Τον «Γόρδιο δεσμό» των 1.440 κλάδων που έχουν καταγραφεί στο Δημόσιο έχει αναλάβει να «κόψει» η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς έχει διαπιστωθεί το φαινόμενο να υπάρχουν δεκάδες κλάδοι που περιγράφουν παρόμοιες ειδικότητες, που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην «κινητικότητα» των εργαζομένων στον κρατικό μηχανισμό.
Με εντολή του αν. Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη, έχει συσταθεί ομάδα εργασίας στο Υπουργείου, με σκοπό να καταγράψει και να αναμορφώσει το κλαδολόγιο του Δημοσίου και παράλληλα να προτείνει την αναμόρφωση και τη συγχώνευση των κλάδων, προκειμένου να μειωθούν πιθανότατα σε 400, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτουν στο Έθνος, πηγές του Υπουργείου Δ.Μ.
 Στην ομάδα εργασίας επεξεργάζονται σενάρια για τη ριζική μεταρρύθμιση του κλαδολογίου στο Δημόσιο, προκειμένου να αρθούν και οι τελευταίες δυσκολίες για την «κινητικότητα» των υπαλλήλων.
 Για παράδειγμα, εάν στην «κινητικότητα» ζητηθεί από μία υπηρεσία υπάλληλος που να ανήκει στον κλάδο ΔΕ Διοικητικού/Λογιστικού, τη συγκεκριμένη θέση δεν μπορεί να την καλύψει εργαζόμενος που ανήκει στον κλάδο ΔΕ Διοικητικού/Γραμματέα λόγω γραφειοκρατίας, παρά το γεγονός ότι κάνουν την ίδια δουλειά.
 «Η απλοποίηση των κλάδων από την υπερβολική εξειδίκευση, στη γενίκευση, θα αποτελέσει φάρμακο για την αντιμετώπιση του πελατειακού κράτους», αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημειώνουν ότι, στην περίπτωση που μία υπηρεσία ζητάει συγκεκριμένο υπάλληλο, στο πλαίσιο της «κινητικότητας», είναι πιθανό να πρέπει να ξεπεραστούν δεκάδες εμπόδια, μόνο και μόνο από τον κλάδο και την ειδικότητα της θέσης που είναι κενή. Για παράδειγμα, εάν μία υπηρεσία ζητά υπάλληλο που ανήκει στον κλάδο ΠΕ Διοικητικού/Οικονομικού δεν μπορεί να δεχτεί για την κάλυψη της θέσης, δημόσιο υπάλληλο, που ανήκει στον κλάδο ΠΕ Διοικητικού ή ΠΕ Διοικητικού/Λογιστικού.
 Οι παράξενοι κλάδοι για... λίγους
 Σημειωτής
Παγιδοθέτης
Σαπουνοποιός
Στασιάρχης
Τσιγκογράφος
Σπερματεγχύτης
Μετρ
Κατασκευαστής ιχαρίων.
Κομφούζιο στον κρατικό μηχανισμό
 Χαρακτηριστικά παράδειγμα αλαλούμ είναι οι έξι κλάδοι των υπαλλήλων Διοικητικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που περιγράφουν παρόμοιες ειδικότητες και προσόντα:
 ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ
ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ
ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ – ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΩΝ
ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΩΝ – ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Η/Υ.

Δημόσιο

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget