Να υπάρξει διάλογος από μηδενική βάση συμφώνησαν Αρχιεπίσκοπος και Πάνος Καμένος

Να υπάρξει διάλογος από μηδενική βάση συμφώνησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμένος κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στην Αρχιεπισκοπή.
 Ο κ. Καμένος επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο, για να μάθει τις θέσεις της Εκκλησίας σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών τονίζοντας πως το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων είναι ξεκάθαρο.
 Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «χρειάζεται διάλογος με προϋποθέσεις που δεν θα έχει εκπροσώπους με σφραγίδα και τα χαρακτηριστικά του θα είναι η πατρίδα, η θρησκεία και το καλό του λαού».
 Επεσήμανε, ότι έχουν ήδη κατατεθεί στον κ. Φίλη οι απόψεις της Εκκλησίας, αλλά ακόμη δεν τους έχει καλέσει για συζήτηση και σημείωσε πως «χρειάζεται να αρχίσει διάλογος από μηδενική βάση», παρομοιάζοντας την χώρα με ένα καράβι που βουλιάζει «και όταν βουλιάζει το καράβι εμείς δεν μπορεί να τραγουδάμε» είπε ο Αρχιεπίσκοπος τονίζοντας πως «έχουμε όλοι ευθύνη. Χρειάζεται πολύς αγώνας για να επιτύχουμε το καλύτερο και είναι πολυτέλεια να ασχολούμαστε με γκρίνιες».
 Ο κ. Καμένος ανέφερε πως συζήτησε με τον Πρωθυπουργό και πως ούτε ο ίδιος θέλει, αλλά ούτε και μπορεί να αποκοπεί η Ορθοδοξία από την Πατρίδα. Συμφώνησε, πως πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος από μηδενική βάση και πως πρέπει τα βιβλία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα να είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Εκκλησίας με το Υπουργείο.
 Αναφέρθηκε, επίσης, στις μομφές απέναντι στην Εκκλησία τονίζοντας πως «ο ρόλος της Εκκλησίας είναι απόλυτα σαφής και στη διάρκεια της κατοχής που είχαμε ιερείς που έπεσαν για την πατρίδα, αλλά και στη διάρκεια της δικτατορίας υπήρχαν ιερείς που πρόβαλλαν αντίσταση και βεβαίως σε κάθε αγώνα του έθνους», ενώ υποσχέθηκε πως «δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε τίποτε αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Ιεραρχίας» θέτοντας τον εαυτό του στο πλευρό της Εκκλησίας σε αυτόν τον διάλογο.

Αρχιεπίσκοπος και Πάνος Καμένος

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget