Αιτήσεις στο νέο Voucher τουρισμού για 6.650 ανέργους έως 29 ετών

Σε 6.650 άνεργους νέους έως 29 ετών απευθύνεται το νέο Voucher για τον τουρισμό, την υλοποίηση του οποίου αναλαμβάνουν από κοινού το ΙΝΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ.
 Το πρόγραμμα με τίτλο «Επιταγή εισόδου για νέους έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας» αφορά 994 νέους αποφοίτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και 5.656 νέους που είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας και Μεταδευ­τε- ροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας αντιστοιχεί στο ποσό των 670 ευρώ και τη λαμβάνει ο πάροχος κατάρτισης για τις υπηρεσίες που προσφέρει (θεωρία και εποπτεία και παρακολούθηση πρακτικής), καθώς και για τις ασφαλιστικές εισφορές (6,45%) των επιδομάτων των ωφελουμένων (θεωρία και πρακτική).
 Το εκπαιδευτικό επίδομα εισπράττεται από τους άνεργους νέους και περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης. Για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ ανέρχεται στο ποσό των 2.458 ευρώ (εκ των οποίων 400 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.058 ευρώ αντιστοιχούν στο επίδομα πρακτικής άσκησης), ενώ για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανέρχεται στο ποσό των 2.248 ευρώ, εκ των οποίων 400 ευρώ αφορούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και τα υπόλοιπα 1.848 ευρώ συνολικά, στο επίδομα πρακτικής άσκησης. Στο εκπαιδευτικό επίδομα έχει ληφθεί υπόψη και η κάλυψη των αναγκών μετακίνησης των ωφελουμένων κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
 Τι περιλαμβάνει
Το νέο Voucher περιλαμβάνει:
α) θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών,
β) πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών των ωφελουμένων, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας, συνολικής διάρκειας 420 ωρών,
γ) υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων από το ΙΝΣΕΤΕ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κατάρτιση που αφορούν στη διάγνωση και κατάλληλη σύζευξη των εκπαιδευτικών αναγκών/δεξιοτήτων των καταρτιζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, καθώς και στην τοποθέτηση του ωφελουμένου στην επιχείρηση πρακτικής άσκησης.
Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.
Ενδεικτικά αναφέρονται ως τέτοιες οι: ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, επιχειρήσεις εκθεσιακού τουρισμού, επιχειρήσεις δραστηριοποίησης σε υπηρεσίες εστίασης, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρείες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις κρουαζιέρας, επιχειρήσεις επαγγελματικών σκαφών, λειτουργίας μαρίνων, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών καθώς και επιχειρήσεις εξυπηρέτησης των ανωτέρω, μέλη ή μη του ΣΕΤΕ, στις οποίες δεν συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο.
 Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 10 Απριλίου

Θήβα,εργασία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget