ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ '' ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ‏''

Μετά και την τελευταία έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων το β’ εξάμηνο του 2015 γίνεται αντιληπτό ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από τον πλήρη αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης ( 0 – 49 άτομα ) το σύνολο των οποίων αποτελούν το 99,6 % των ελληνικών επιχειρήσεων.
 Στην έρευνα παρουσιάζεται ότι στο β’ εξάμηνο του 2015 σε απόλυτα μεγέθη η απώλεια θέσεων συνολικής απασχόλησης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κατά το β’ εξάμηνο του 2015 ανέρχεται στις 45,000 (εκ των οποίων οι 31,000 ήταν μισθωτής απασχόλησης), στοιχείο που εν μέρει επιβεβαιώνεται από τις ροές μισθωτής απασχόλησης που δημοσιεύει η Εργάνη, καθώς προκύπτει ότι το εξάμηνο Ιουλίου 2015- Ιανουαρίου 2016 σημειώθηκε αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων μεγαλύτερο του αντίστοιχου διαστήματος 2014 (121,000 έναντι 77,000). Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι επιχειρήσεις μικρομεσαίας κεφαλαιοποίησης (με τζίρο 100-300 χιλιάδες και επιχειρήσεις με 2-3 άτομα προσωπικό. Τούτο σημαίνει ότι διαμορφώνεται ένα οικονομικό πλαίσιο 2 ταχυτήτων, με σταδιακή εξαφάνιση των επιχειρήσεων με λίγα άτομα προσωπικό (2-5) και υψηλότερη κατανομή σε επιχειρήσεις- αυτοαπασχολούμενων μέχρι και 1 άτομο και σε επιχειρήσεις με περισσότερο προσωπικό.
 Επίσης στις προβλέψεις για το 2016 από τα ευρήματα και τις επεξεργασμένες προβολές του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ προκύπτει ότι οι προοπτικές μείωσης της ανεργίας είναι περιορισμένες. Εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ τότε υπάρχει κίνδυνος απώλειας 14,000-18,000 επιπλέον θέσεων μισθωτής απασχόλησης στο επόμενο εξάμηνο. Συνολικά, αναμένεται να απολεσθούν 52,000-55,000 θέσεις απασχόλησης, αν συμπεριλάβουμε τις απώλειες από τον αριθμό όσων αναστείλουν την επιχειρηματική δραστηριότητα (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι).
 Άμεσο κίνδυνο διακοπής λειτουργίας το επόμενο εξάμηνο αντιμετωπίζει το 18,1% των μικρών επιχειρήσεων. Εκτιμάται ότι η μείωση επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο θα είναι 21,000 και θα αφορά κυρίως τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 31,4% των αυτοαπασχολούμενων δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να διακόψει ή να αναστείλει την επιχειρηματική δραστηριότητα. Το φαινόμενο αυτό προοιωνίζεται την αύξηση της συγκέντρωσης μεριδίων αγοράς σε λιγότερους και μεγαλύτερους οικονομικούς παίκτες.
 Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το σενάριο βάσης του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ τα πιθανά λουκέτα επιχειρήσεων, που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνεπάγονται κίνδυνο απώλειας 40-45,000 θέσεων συνολικής απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί).
 Αν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογίσει κανείς και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ, το ΙΚΑ ,τα χρέη προς τις τράπεζες, την εφορία τα πάγια έξοδα μίας επιχείρησης αλλά και την έλλειψη ρευστότητας δεν υπάρχει δυστυχώς μέλλον για τον μικρομεσαίο επαγγελματία.
 Κύριοι της κυβέρνησης ,έστω και την ύστατη στιγμή εφαρμόστε μια σωστή κοινωνική πολιτική και για εμάς τους μικρομεσαίους επαγγελματίες που είμαστε εδώ και δεκαετίες η μεγαλύτερη πηγή εσόδων του κράτους.
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ             ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ

Θήβα,τοπικά νέα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget