Υλοποίηση Δράσεων 3.1 “Αντικατάσταση κυψελών” και 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” για το 2016

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος ¨Βελτίωση της Παραγωγής και Εμπορίας Μελιού για το έτος 2016΄’ , το Κέντρο Μελισσοκομίας Στερεάς Ελλάδας από την Τρίτη 1η Μαρτίου 2016 δέχεται τις αιτήσεις μαζί με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή των μελισσοκόμων στις Δράσεις,
«Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων» (Αντικατάσταση κυψελών) και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας».
 Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση 3.1 «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων (Αντικατάσταση κυψελών)» έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης, εφόσον :
 * είναι κάτοχοι Μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και
 * δηλώνουν εισόδημα από τα μελισσοσμήνη που κατέχουν στο έντυπο Ε1 και Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
 Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» έχουν οι «επαγγελματίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι ΟΓΑ, εφόσον:
 * είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) μελισσοσμηνών,
 * είναι κάτοχοι Μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου)
 * δηλώνουν εισόδημα από τα μελισσοσμήνη που κατέχουν στο έντυπο Ε1 και στο Ε3 της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
 Η αίτηση (πλήρως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο) είναι κοινή για τις δύο δράσεις και μπορεί να υποβληθεί :
 I. Αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο.
 II. Διά αντιπροσώπου (Στην περίπτωση αυτή, ο αντιπρόσωπος οφείλει να προσκομίζει σχετική εξουσιοδότηση επικυρωμένη από αστυνομική αρχή).
 III. Με συστημένη ταχυδρομική επιστολή από την οποία να προκύπτει ότι η αποστολή της αίτησης και των απαραίτητων συνοδευτικών δικαιολογητικών έχει πραγματοποιηθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.
 Οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι προκειμένου να ενταχθούν στις παραπάνω Δράσεις για το έτος 2016, καλούνται να υποβάλλουν στην έδρα του Κέντρου Μελισσοκομίας Στερεάς Ελλάδας και μέχρι την Τρίτη 3 Μαϊου 2016 τα παρακάτω δικαιολογητικά :
 1. Αίτηση Συμμετοχής πλήρως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον ενδιαφερόμενο (οπωσδήποτε θα αναγράφεται και το ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ).
 2. Φωτοαντίγραφο όλων των σελίδων του θεωρημένου Μελισσοκομικού βιβλιαρίου (να είναι σε ισχύ την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών, δηλαδή να μην έχουν περάσει 2 χρόνια από την τελευταία θεώρηση).
 3. Φωτοαντίγραφο του Ε1 της πιο πρόσφατης φορολογικής δήλωσης (ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ), που θα συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/86, στην οποία θα βεβαιώνεται ο αριθμός των μελισσοσμηνών που συμμετέχουν στο δηλωθέν αγροτικό εισόδημα.
 4. Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα γίνει η κατάθεση της ενίσχυσης.
 5. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 στην οποία θα δηλώνουν ότι :
 * Δεν έχω υποβάλλει αίτηση για ένταξη σε αντίστοιχη δράση σε άλλο Εθνικό ή Ενωσιακό πρόγραμμα ενίσχυσης.
 * Τα στοιχεία του εντύπου Ε1 είναι αληθή.
 * Θα διατηρήσω τις κυψέλες αντικατάστασης για χρονικό διάστημα πέντε (5) τουλάχιστον ετών από την ημερομηνία αγοράς και θα τις επιδεικνύω σε κάθε έλεγχο Κοινοτικό η Εθνικό.
 * Έχω λάβει γνώση και αποδέχομαι τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης της ενίσχυσης.
 6. Πρωτότυπα παραστατικά αγοράς των κυψελών.
 o Θα γίνουν δεκτά Τιμολόγια – Δελτία Αποστολής που έχουν εκδοθεί από 1η Σεπτεμβρίου 2015 έως και την ημερομηνία πρωτοκόλλησης της αίτησης.
 o Τα παραστατικά αγοράς θα συνοδεύονται από εξοφλητική απόδειξη (δεν ισχύει η σφραγίδα του προμηθευτή συνοδευόμενη από το «εξοφλήθει» χειρόγραφα).
 o Στην περίπτωση κατάθεσης φωτοαντιγράφου των παραστατικών υποβάλλεται σχετική Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/86.
 o Επιλέξιμη δαπάνη για κάθε κυψέλη είναι τα τριάντα Ευρώ (30€).
 o Κάθε μελισσοκόμος δικαιούται να αγοράσει μέχρι και το 10% των κατεχόμενων κυψελών όπως αυτές προκύπτουν από τα δικαιολογητικά (ισχύει το μικρότερο νούμερο ανάμεσα στο μελισσοκομικό βιβλιάριο και το Ε1/Ε3, όταν δεν συμπίπτουν).
 o Το Φ.Π.Α δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη.
 Στην περίπτωση που η αίτηση αφορά στη Δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», υποβάλλονται επιπλέον :
 7. Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας ή ασφαλιστικής ικανότητας στην περίπτωση ρύθμισης οφειλών.
 8. Φωτοαντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του ΦΙΧ, εφόσον αυτό χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά των μετακινούμενων κυψελών.
 Παραστατικά μετακίνησης των μελισσοσμηνών είναι :
 * Δελτία Αποστολής για όσους έχουν Φ.Ι.Χ. μελισσοκομικό αυτοκίνητο στο όνομα τους.
 * Φορτωτικές από Φ.Δ.Χ. αυτοκίνητο για τους υπόλοιπους.
 Δεκτά γίνονται παραστατικά μετακίνησης που εκδόθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 έως την 30η Ιουνίου 2016, τα οποία πρέπει να προσκομιστούν το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουλίου 2016.
 Για περισσότερες πληροφορίες η τυχόν διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Μελισσοκομίας Στερεάς Ελλάδας στο τηλέφωνο 22210-20507 η στους κ.κ Ρηγόπουλο Ανδρέα 6936638493 & Αηδόνη Βασίλη 6937041616.

Θήβα,μελισσοκομία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget