Τέσσερα στα δέκα αιτήματα χρηστών για βοήθεια το 2015 αφορούσαν την εξάρτηση από το Internet

Για άλλη μια χρονιά, τα αιτήματα για βοήθεια προς το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (ΕΚΑΔ) αφορούσαν πέρυσι κυρίως -σε ποσοστό 41%- ζητήματα εξάρτησης από το Ίντερνετ.Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, η Γραμμή Βοηθείας του ΕΚΑΔ δέχτηκε το 2015 συνολικά 1.497 αιτήματα.
Τα 79% προήλθαν από τηλεφωνική κλήση του αριθμού 210-6007686, ενώ το 20% επικοινώνησε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@help-line.gr.
Η πλειονότητα των αιτημάτων (75%) προήλθε από ενήλικες, ενώ οι επαγγελματίες και οι ανήλικοι που απευθύνθηκαν στη Γραμμή, ακολούθησαν με παρόμοιο ποσοστό (13%). Εκτός από τα θέματα εξάρτησης, βοήθεια ζητήθηκε για τον διαδικτυακό εκφοβισμό (17%), την παραβίαση της ιδιωτικότητας όπως κλοπή κωδικών, παραβίαση λογαριασμού κ.α. (13%), τη σεξουαλικότητα στο διαδίκτυο (11%) κ.α.
Το προσωπικό της Γραμμής Βοηθείας παρείχε ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ άλλες παραπέμφθηκαν στην Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών Safeline.gr και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Η Γραμμή Βοηθείας απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (εκφοβισμός, υπερβολική ενασχόληση, επιβλαβές περιεχόμενο, επικίνδυνες επαφές, κ.α.).
Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει είτε καλώντας στον αριθμό 210-6007686 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 - 17:00, είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@help-line.gr, είτε επιλέγοντας chat συνομιλία μέσω της ιστοσελίδας www.help-line.gr.
  
Πηγή: http://www.onmed.gr/

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget