Ούτε κουβέντα για τα 200 εκατ. ευρώ ο Κ.Μητσοτάκης

Είπε πολλά ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Κ.Ο. του κόμματός του. Μεταξύ αυτών διακήρυξε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίζεται σε ιδιωτική χρηματοδότηση. «Θα ξεκινήσουμε χρηματοδοτική καμπάνια σε μέλη και φίλους», ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ,
ξεκαθάρισε ότι η κρατική χρηματοδότηση θα πηγαίνει αποκλειστικά στα χρέη του κόμματος και τόνισε ότι θα προσπαθήσει να συμμαζέψει τα οικονομικά του κόμματός του.
 Δεν ανέφερε όμως ο νέος αρχηγός της ΝΔ ποια χρέη θα ξεπληρώσει με τη κρατική χρηματοδότηση. Περιλαμβάνει σε αυτά και τα 200 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνεια που χρωστάει η ΝΔ στις τράπεζες και τα οποία, όπως φαίνεται, οδεύουν προς παραγραφή, αν δεν έχουν παραγραφεί ήδη. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να ακούγαμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν, πότε και με ποιο τρόπο είναι διατεθειμένος να ξεπληρώσει αυτό το τεράστιο χρέος προς τις τράπεζες, που δημιούργησε μια τεράστια μαύρη τρύπα στα ταμεία τους, που είχε ως αποτέλεσμα, μαζί και με άλλα θαλασσοδάνεια από το ΠΑΣΟΚ αλλά και διάφορες παρεπιδημούσες στα πολιτικά κόμματα ΜΚΟ, να ξεκινήσουν οι αλλεπάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, τις οποίες πλήρωσαν οι χειμαζόμενοι Έλληνες φορολογούμενοι από το υστέρημά τους.
 Κι ενώ πλήρωναν οι Έλληνες φορολογούμενοι τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών με το μειωμένο πλέον στο μισό εισόδημά τους, ταυτόχρονα αδυνατούσαν να πληρώσουν τα δάνειά τους, τα οποία έφτασαν σε σημείο να «κοκκινίσουν» και τώρα οι τράπεζες θέλουν να απαλλαγούν από αυτά και να τα δώσουν στις εταιρείες distress funds, που θα αρπάξουν σε τιμή ευκαιρίας όποιο ακίνητο μπορούν να βάλουν στο χέρι.
 Καμία αναφορά από τον Κ.Μητσοτάκη στην ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ σ’αυτά τα δάνεια του κόμματός του και τις τεράστιες συνέπειες που είχαν στη δημιουργία της μαύρης τρύπας στα ταμεία των τραπεζών. Άραγε, όταν έλεγε ο Κ.Μητσοτάκης ότι με την κρατική επιχορήγηση θα ξεπληρώσει τα χρέη του κόμματός του, εννοούσε κι αυτά τα 200 εκατ. ευρώ; Περιμένουμε να δούμε το νέο αρχηγό της ΝΔ να κάνει κινήσεις προς αυτή τη κατεύθυνση.
 Σε αντίθετη περίπτωση, αυτή η δήλωσή του θα είναι αποτελεί απλά ένα ψέμα και μια ακόμα από τις συνηθισμένες εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα, από αυτές που έχουμε συνηθίσει να ακούμε από τους πολιτικούς αρχηγούς.


danioliptes.gr

Θήβα παραπολιτικά

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget