Μεγάλες οι επενδύσεις, αλλά εκτός Ελλάδος !!!

Η ανάπτυξη έφτασε, αλλά όχι στη χώρα μας. Έφτασε στη Βουλγαρία, καθώς αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων που λόγω κρίσης, μνημονίων και μέτρων, εγκαταλείπουν τη χώρα και εγκαθίστανται στη γειτονική Βουλγαρία, όπου επενδύουν τεράστια κεφάλαια και απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους.
Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα επικρατεί έρημος επενδύσεων, έρημος απασχόλησης, και το μόνο που ανθεί είναι η υψηλή φορολογία και η ανεργία.
 Τα στοιχεία για τις ελληνικές επενδύσεις και τη «μετανάστευση» κεφαλαίων από την Ελλάδα στη Βουλγαρία είναι αμείλικτα. Μόνο το 2012 οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 72%, στις 3.781. Σήμερα ξεπερνούν τις 15.000. Οι ελληνικές επιχειρήσεις που επενδύουν στη Βουλγαρία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα με ποσά άνω των 3,6 δις ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία του Βούλγαρο-Ελληνικού Επιμελητηρίου οι αμιγώς συμφερόντων ελληνικές εταιρίες απασχολούν πάνω από 40.000 εργαζόμενους. Οι ελληνικές εταιρίες έχουν ισχυρή παρουσία πέραν του χρηματοοικονομικού τομέα στις βιομηχανίες μετάλλων (όμιλος Βιοχάλκο) και στην υαλουργία κυρίως μέσω της Yula. Το βουλγαρικό εμπορικό μητρώο δείχνει επίσης ότι μεταξύ 2013 και 2014 αυξήθηκαν κατά 30% οι ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρίες και ανήλθαν σε 11.500 με αποτέλεσμα σήμερα να υπολογίζεται ότι οι 100% ελληνικές εταιρίες ξεπερνούν τις 15.000.
 Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας εκτιμούσε το περασμένο καλοκαίρι ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις που θα μεταναστεύσουν στη Βουλγαρία θα ανέλθουν σε 60.000.
 Την ίδια στιγμή η Ελλάδα αναζητεί απελπισμένα επενδυτικά κεφάλαια για να ξεφύγει από την κρίση. Και αντί να δημιουργήσει κίνητρα στις επιχειρήσεις να παραμείνουν στην Ελλάδα και να αποτελέσουν άξονα ανάπτυξης, τις εξωθεί στο εξωτερικό και ξεπουλάει τα δημόσια φιλέτα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα κόκκινα δάνεια ως ακίνητη περιουσία των τραπεζών.
 Άνεργοι και δανειολήπτες πληρώνουν για άλλη μια φορά τις λάθος συνταγές των μνημονίων, τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά εφαρμόζει, και σκληρότερα μάλιστα, ως πρωθυπουργός.


danioliptes.gr

θηβα νεα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget