Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου»: Μετά τον αναισθησιολόγο χωρίς πτυχίο, τώρα κτηνίατρος εφημερεύων!

Σημεία και τέρατα λαμβάνουν χώρα στο ΕΣΥ την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών και νοσηλευτών περνούν τα πάνδεινα για να κρατήσουν το δημόσιο σύστημα Υγείας ζωντανό! Τελευταίο κρούσμα, μία κτηνίατρος που παρίστανε τον γιατρό-παθολόγο στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου»!
 Φως στο πιο σκοτεινό κομμάτι της δημόσιας διοίκησης έριξε πάλι πόρισμα που υπογράφει ο γενικός επιθεωρητής, Λέανδρος Ρακιντζής με πλασματικές εφημερίες με την δικαιολογία ακόμα και της εκτέλεσης έκτακτων ιατρικών εξετάσεων προστάτη, εξωτερικές μαίες που διενεργούν τοκετούς στο κρατικό νοσοκομείο αλλά και το σοκαριστικό ...εύρημα του πτυχίου κτηνιατρικής!
 Η έκθεση ελέγχου της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τα όσα συμβαίνουν στο «Έλενα Βενιζέλου» με τους 7000 τοκετούς ετησίως, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Από δειγματοληπτικό έλεγχο Προγράμματος Εφημεριών μηνών 3ου, 4ου, 5ου, 6ου και 7ου 2015 διαπιστώθηκε ότι για την κτηνίατρο του Παθολογικού Τμήματος προέκυψε προγραμματισμός πραγματοποίησης 4 ενεργών εφημεριών για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και 3 για τους υπόλοιπους μήνες που ελέγχθησαν", προσθέτοντας: "Δεν δικαιολογείται η τοποθέτηση κτηνιάτρου στο Παθολογικό Τμήμα, αλλά ούτε και ενεργός εφημερία, πολλώ δε μάλλον για την ειδικότητα του κτηνιάτρου στο συγκεκριμένο Τμήμα".
 Στην ΕΔΕ προέκυψε επίσης ότι η κτηνίατρος είναι και "υπεύθυνη του Τμήματος Τροφίμων του νοσοκομείου από 15ετίας" ασκώντας και διοικητικό έργο. Συγκεκριμένα, τακτοποιεί φακέλους χημειοθεραπειών, ασχολείται με το αρχείο του νοσοκομείου και κατά την εφημερία ενημερώνει τον διευθυντή του τμήματος κλπ...".
 Ανάλογη εικόνα παρουσιάζουν και τα άλλα τμήματα του νοσοκομείου, βάσει των αντιγράφων των εφημεριών για το διάστημα Μάρτιος - Ιούλιος 2015, με τον κ. Ρακιντζή να ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να μεριμνήσει άμεσα για την αυστηροποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου χορήγησης των εφημεριών.
 Για παράδειγμα, στο Τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σημειώνει: "Κάποιες εξετάσεις αφορούν το δείκτη PSA, δηλαδή εξέταση που κατά τη γνώση του μέσου συνετού κοινωνού αφορά άνδρες ασθενείς, ενώ αφετέρου είναι μη επείγουσα εξέταση, καθόσον άνδρες δεν προσέρχονται για πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εξέτασης κατά τη διάρκεια εφημερίας του μαιευτηρίου και δεν νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο»! Επιπλέον, η έτερη εξέταση που προσκομίστηκε «αφορά και πάλι σε μη επείγουσα εξέταση, καθόσον από την έρευνα του κλιμακίου καταδείχθηκε ότι πραγματοποιείται σε γυναίκες ασθενείς με ιστορικό πολλών αποβολών, οι οποίες προσέρχονται σε τακτικά εξωτερικά ιατρεία (πρωινές ώρες) για τη διενέργειά τους".


θηβα νεα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget