Ακονίζουν τα δόντια τους οι «ξένοι επενδυτές»

Με το βλέμμα στο Δεκέμβριο, όπου θα γίνει η συζήτηση για τα κόκκινα δάνεια, ήδη ξένοι επενδυτές ακονίζουν τα δόντια τους για τις ευκαιρίες που θα βρεθούν για να αρπάξουν την ακίνητη περιουσία από τους ‘Έλληνες δανειολήπτες στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων (μικρομεσαίους και μη).

 Πρόκειται για επιχειρηματίες που πήραν δάνεια κάτω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, αλλά για να το κάνουν αυτό αναγκάστηκαν να υποθηκεύσουν την ακίνητη περιουσία τους. Κι ενώ το 25% των δανειοληπτών με εισόδημα ως 20.639 ευρώ και αξία κατοικίας ως 170.000 ευρώ φαίνεται προς στιγμήν ότι γλιτώνουν τα υποθηκευμένα ακίνητά τους, για ένα ποσοστό 35% των δανειοληπτών η μοίρα των ακινήτων τους θα κριθεί από τις διαθέσεις των τραπεζών. Πρόκειται γι αυτούς που το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 35.086 ευρώ και η αξία της κατοικίας τους τις 230.000 ευρώ. Πρόκειται για ακίνητα όπως ξενοδοχεία, πολυτελείς κατοικίες, εξοχικές και μη που, όπως κρίνουν τα ξένα fundsμπορούν να τα πουλήσουν γρήγορα και εύκολα και να έχουν γρήγορο κέρδος.
 Η διεθνής εμπειρία αποτελεί αδιαμφισβήτητη μαρτυρία για το πώς λειτουργούν τα ξένα fundsσε τέτοιες περιπτώσεις. Τα ακίνητα αυτά μεταβιβάζονται στα fundsσε πολύ χαμηλότερες έως εξευτελιστικές τιμές από την πραγματική τους αξία, ακόμη και την αντικειμενική, καθώς ο δανειολήπτης δεν έχει καμία απολύτως προστασία απέναντι στους μεγαλοκαρχαρίες που αρπάζουν την ακίνητη περιουσία όσων η μοίρα τους επιφύλασσε άσχημη τροπή στη ζωή τους.
 Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας εδώ και 7 χρόνια έχει δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για τέτοιου είδους «επενδυτές» που πλουτίζουν από την ατυχία και τη δυστυχία των αδύναμων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήδη βρίσκονται στη χώρα μας εκπρόσωποι τέτοιων εταιρειών και περιμένουν να ξεκινήσει η διαδικασία  που θα αφορά τη πρώτη κατοικία των ανήμπορων δανειοληπτών.
 Είναι ένας Αρμαγεδδών που θα χτυπήσει με μαθηματική βεβαιότητα τους Έλληνες δανειολήπτες. Και απέναντι σ’αυτή τη κατάσταση η ελληνική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το μόνο που κάνει είναι να ζητά από τις τράπεζες, μέσω του αντιπροέδρου της κ.Δραγασάκη, να δείξουν ελαστικότητα στο θέμα των κόκκινων δανείων. Αλλά στην ουσία παραμένει ουσιαστικά αμέτοχη.


danioliptes.gr

θηβα gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget