σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Λιβαδειάς - κάλεσμα συμπόρευσης

Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Λιβαδειάς απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης με τα συνταξιουχικά σωματεία , ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα που εξαπολύει η συγκυβέρνηση και ΕΕ, όχι μόνο ενάντια στους σημερινούς συνταξιούχους αλλά ενάντια στο σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

 Τα μέτρα «δημοσιονομικής προσαρμογής», όπως ονομάζουν τις νέες περικοπές στις συντάξεις και γενικότερα στις παροχές των Ταμείων, αλλά και τις αυξήσεις στις εισφορές των ασφαλισμένων, αποτιμώνται συνολικά στα 1,838 δισ. ευρώ. Από αυτά, 187,7 εκατ. αφορούν τους ασφαλισμένους στο Δημόσιο και τα 1,651 δισ. ευρώ τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους των Ταμείων του ιδιωτικού τομέα.
 Στο Δημόσιο, οι ήδη ψηφισμένες διατάξεις (αύξηση ορίων ηλικίας, πάγωμα κατώτερων συντάξεων, περιορισμός της κατώτερης μόνο στο ύψος του οργανικού ποσού μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους) θα αποφέρουν «όφελος» 15,7 εκατ. ευρώ, όταν η «νέα μεταρρύθμιση» των συντάξεων του Δημοσίου, δηλαδή το πακέτο των μέτρων που πρόκειται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα, θα «εξοικονομήσει» 172 εκατ. ευρώ. Αυτό δείχνει και τη σφοδρότητα των μέτρων που πρόκειται να παρθούν .
 Αντίστοιχα στον ιδιωτικό τομέα, τα νέα μέτρα κοστολογούνται μόνο για το 2016 σε 493,5 εκατ. ευρώ, όταν τα ήδη ψηφισθέντα για την αύξηση των ορίων και το νέο καθεστώς στις κατώτερες θα «αποδώσουν» μόλις 45 εκατ. ευρώ (συνολικά 538,5 εκατομμύρια ευρώ).
 Καλούμε σε μαζική συμμέτοχη στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων την Πέμπτη 26/11/2015 και ώρα 10.30 το πρωί στον πεζόδρομο μπροστά στα γραφεία του ΙΚΑ. Μετά την συγκέντρωση, όλοι οι συμμετέχοντες, θα μεταφερθούμε με μισθωμένα αστικά λεωφορεία, στον χώρο του Νοσοκομείου Λιβαδειάς , για να μεταφέρουμε εκεί το μήνυμα της ανυποχώρητης στάσης μας στο αίτημα για ΔΩΡΕΑΝ και ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ.

θηβα ειδησεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget