Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της πολυεθνικής αλυσίδας Carrefour – Μαρινόπουλος

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμπαραστέκεται και στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της πολυεθνικής αλυσίδας Carrefour – Μαρινόπουλος ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας, καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική της εταιρείας , μετά την απόφασή της να προχωρήσει σε :
παραπέρα μειώσεις αποδοχών με την απαίτηση υπογραφής ατομικών συμβάσεων, συρρίκνωση της εταιρείας με κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων και κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας, απολύσεις και παραπέρα καταστρατήγηση και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
 Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς απαιτεί εδώ και τώρα την προστασία των εργαζομένων, και την παύση των σχεδίων της Carrefour – Μαρινόπουλος.
 Συμπαραστέκεται και στηρίζει την Απεργία που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για την Τρίτη 1/12/2015. Απαιτούμε και καλούμε την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.
 Την απάντηση να τη δώσουν ξανά, όπως έχουν κάνει και παλιότερα, οι εργαζόμενοι στην ερχόμενη Απεργία την Τρίτη 1/12 , με προσανατολισμό για συμμετοχή και στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία που προκηρύχτηκε για την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη . Να είναι μαζική, αγωνιστική με αιτήματα με βάση τις ανάγκες : Καμία απόλυση! Καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών, ούτε στους συναδέλφους που υπέγραψαν κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Καμία οικειοθελής αποχώρηση, καμία απόλυση εργαζομένου. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών. Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

θηβα-εργασια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget