ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θήβας θέλει καταρχήν να σας ευχαριστήσει όλους που συμβάλλατε με την ψήφο σας και τον αγώνα σας στο να αναδεχθεί πάλι πρώτο κόμμα στην Βοιωτία και στον Δήμο μας και να εκλέξει ένα βουλευτή στον νομό μας. Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την ισχυρή εντολή που ζήτησε. Παρά τις επιθέσεις, συχνά ανοίκειες, που δέχτηκε από πολλές πλευρές. Παρά την προσπάθεια των ακραίων συντηρητικών της Ευρώπης, που για άλλη μια φορά επιχείρησαν να παρέμβουν στα εσωτερικά της Ελλάδας και να εκβιάσουν τους Έλληνες. Παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια της διαπλοκής. Και παρά το γεγονός ότι δέχτηκε πυκνά πυρά από πρόσωπα και δυνάμεις που προήλθαν από τις γραμμές του.
 Την επομένη των εκλογών λέγεται συνήθως ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Στην αναμέτρηση αυτή όμως υπάρχει νικητής. Είναι ο λαός μας, που απέτρεψε την παλινόρθωση του παλιού και φθαρμένου και κράτησε ζωντανή την ελπίδα. Και υπάρχουν επίσης και ηττημένοι. Είναι όσοι ήθελαν να μετατρέψουν σε παρένθεση την κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά. Τα κυκλώματα της διαφθοράς, της διαπλοκής, της οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας, και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, με πρώτη τη Ν.Δ., που έριξαν τη χώρα στον βάλτο.
 Η δημοκρατία δικαιούται να γιορτάζει. Η Ελλάδα της προόδου δικαιούται να γιορτάζει. Η Ευρώπη της αλλαγής δικαιούται να γιορτάζει. Γιατί η ψήφος του ελληνικού λαού ανέτρεψε αντιδραστικούς υπολογισμούς και σχέδια. Έδωσε νέα πνοή στη μάχη για μια άλλη πορεία και μια άλλη προοπτική της Ευρώπης. Και έδωσε επίσης τη δυνατότητα στην Αριστερά και τους συμμάχους της, από καλύτερες θέσεις, με ισχυρή λαϊκή στήριξη και με ανεβασμένο ηθικό, να επιχειρήσουν επιτέλους τις αλλαγές που χρειάζονται η κοινωνία και η χώρα.
Δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος της νέας κυβέρνησης. Γιατί μπροστά της έχει την εφαρμογή με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης μιας δύσκολης συμφωνίας με τους δανειστές. Και κυρίως γιατί μπροστά της έχει το τεράστιο έργο -και τεράστια πρόκληση συνάμα- να γκρεμίσει το παλιό και να οικοδομήσει ένα καθεστώς ισονομίας, διαφάνειας, φορολογικής δικαιοσύνης, απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, ανάταξης της οικονομίας και της δημοκρατίας. Ένα έργο που δεν μπορεί να φέρει σε πέρας, αν οι ίδιοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν χθες, δεν το πάρουν στα χέρια τους.
 Ας μην κρατήσουν οι χοροί, συνεπώς. Η παλινόρθωση απέτυχε, αλλά η ανόρθωση είναι μπροστά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιο αποφασισμένος, πιο ώριμος, πιο προσγειωμένος, πιο έμπειρος, αρχίζει από σήμερα κιόλας τη μεγάλη προσπάθεια. Μια προσπάθεια στην οποία θα αναδειχτούν οι δεσμοί του με τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Αλλά και το αγωνιστικό του φρόνημα, το ηθικό του πλεονέκτημα, η αφοσίωσή του σε όσους έχουν δοκιμαστεί περισσότερο από την κρίση.
 Σ' αυτή την προσπάθεια έχουν τη θέση τους όλοι. Γιατί είναι μια προσπάθεια με εθνικά χαρακτηριστικά. Και από την έκβασή της θα κριθεί όχι το αύριο της Αριστεράς, αλλά το αύριο της χώρας.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget