Γιορτές σε όλη τη χώρα υπό το φως της πανσελήνου

Πάνω από 140 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται το κοινό με διευρυμένο ωράριο, ελεύθερη είσοδο και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων το βράδυ της αυγουστιάτικης πανσελήνου, στις 29 του μηνός. Στην πρωτεύουσα, οι μουσικοθεατρικές δράσεις εκτείνονται από τον Κεραμεικό, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία του σχήματος «Μουσικά εικονογραφημένα» στο θεατράκι δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, μέχρι τη Βραυρώνα, όπου προγραμματίζεται βραδιά τζαζ με τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη.
Η Ηρώ και ο Αδάμ Τσαρούχης είναι προσκεκλημένοι του Νομισματικού Μουσείου, η Σαβίνα Γιαννάτου θα βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά θα παρουσιαστεί η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Π. Καρούσου.
 Για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια, επισκέψιμος έως τα μεσάνυχτα θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου, αποζημιώνοντας τους Αθηναίους για την «απώλεια» της Ακρόπολης, που θα παραμείνει εκτός πρόσβασης για λόγους ασφαλείας. Θυμίζουμε, πάντως, ότι το Μουσείο Ακρόπολης διοργανώνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στο tango, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής, ενώ η μόνιμη και περιοδική έκθεση θα λειτουργούν με ελεύθερη είσοδο έως τα μεσάνυχτα. Ρεσιτάλ πιάνου υπό το φως του φεγγαριού ετοιμάζει η Διεθνής Ακαδημία Πιάνου στο Ιερό του Ποσειδώνα, στον Πόρο. Την ίδια ώρα, η ομάδα Synergy of Art θα παρουσιάσει το χοροθεατρικό δρώμενο «Ενέργεια 29 χλμ. νοτιοδυτικά» στον ναό της Αφαίας, στην Αίγινα. Ανοιχτός έως τα μεσάνυχτα θα παραμείνει, επίσης, ο αρχαιολογικός χώρος του Αμφιαραείου στον Ωρωπό.
 Εκτός Αττικής, το σύνολο «Χρώματα της Ηλιδας» θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στους σύγχρονους Ελληνες συνθέτες στην Αρχαία Ολυμπία, οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Αχαΐας θα ξεναγήσουν το κοινό στο Κάστρο της Πάτρας, η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού θα βρίσκεται στο Φρούριο Παλαμηδίου, στο Ναύπλιο, και οι ερμηνευτές Βαρβάρα Μπιζά και Γιάννης Καλύβας θα συμμετάσχουν σε ένα αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο. Αξιόλογο είναι το πρόγραμμα εκδηλώσεων των μουσείων και μνημείων της Κρήτης, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσικοχορευτική βραδιά παραδοσιακού αργεντίνικου tango στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, συναυλία των Vamos Ensemble στην Απτερα Χανίων, ένα αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με τον Μίλτο Λογιάδη και μέλη της Ορχήστρας των Χρωμάτων στη Ρόκκα Κισσάμου, καθώς και επετειακές δράσεις για τα 100 χρόνια από την έναρξη των ανασκαφών στο ανάκτορο των Μαλίων.
 Στη Θεσσαλονίκη, η Λιζέτα Καλημέρη αναλαμβάνει να κρατήσει συντροφιά στο κοινό με έντεχνα τραγούδια στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ο κιθαρίστας Γιάννης Ανδρόνογλου θα ερμηνεύσει έργα Ισπανών συνθετών και διασκευές του σε θέματα από την ελληνική μουσική παράδοση. Επισκέψιμη από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα θα είνα η Ρωμαϊκή Αγορά, όπου συνεχίζονται οι εκθέσεις «Εικαστικές Διασταυρώσεις στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης» και «Νέος και με υγείαν αρίστην». Συναυλίες θα φιλοξενηθούν, επίσης, στους αρχαιολογικούς χώρους Πέλλας και Εδεσσας, στο αρχαίο θέατρο Μίεζας, στα αρχαία Στάγειρα και στο σπήλαιο Πετραλώνων.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget