Ακριβότερα τα καυσόξυλα λόγω ΦΠΑ

Από τη μια τα «capital controls», τα οποία έπληξαν τη ρευστότητα, και από την άλλη η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 23%, προκάλεσαν στους καταναλωτές ένα προσωρινό «μούδιασμα», «παγώνοντας» τις παραγγελίες σε επίπεδα χαμηλότερα των προσδοκώμενων.

Τα τελευταία χρόνια, που τα καυσόξυλα υποκατέστησαν σε ένα μεγάλο βαθμό το πετρέλαιο θέρμανσης, οι επιχειρήσεις εμπορίας καυσόξυλων άρχισαν να δέχονται παραγγελίες από τον μήνα Ιούλιο.
Η σύμπτωση ιδιαίτερων συνθηκών και γεγονότων στην «καρδιά» του φετινού καλοκαιριού «φρέναρε» σε έναν βαθμό την κίνηση στην αγορά των καυσόξυλων, αλλά εκτιμάται ότι θα αναθερμανθεί εκ νέου όσο πλησιάζουμε προς τους φθινοπωρινούς μήνες. Από τη μια τα «capital controls», τα οποία έπληξαν τη ρευστότητα, και από την άλλη η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 23%, προκάλεσαν στους καταναλωτές ένα προσωρινό «μούδιασμα», «παγώνοντας» τις παραγγελίες σε επίπεδα χαμηλότερα των προσδοκώμενων.
Επιπλέον, η συζήτηση που άνοιξε γύρω από τη διαφοροποίηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, προκάλεσε μια σύγχυση σε μερίδα του καταναλωτικού κοινού, που αναμένει επίσημες ανακοινώσεις για να επιλέξει το μέσο θέρμανσης, που θα χρησιμοποιήσει φέτος το χειμώνα.

Οι τελευταίες πληροφορίες, πάντως, σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης θέλουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να σχεδιάζει συρρίκνωση της δαπάνης για το σχετικό επίδομα.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget