Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην πόλη της Θήβας

 Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ιστορικό περίπατο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Αυγούστου σε ιστορικά σημεία της πόλης. Αρχικά στο κτίριο που στεγάζονταν τα γραφεία του ΕΑΜ. Στη συνέχεια στο χώρο όπου βρίσκονταν οι φυλακές του «Τρύφωνα», οι οποίες λειτούργησαν μέχρι τη δεκαετία του ΄50 και στις οποίες κρατούνταν κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές την περίοδο του πολέμου και του εμφυλίου με βασανισμούς και δολοφονίες.
Ο περίπατος κατέληξε στο παλιό νεκροταφείο του Αγίου Λουκά όπου μέχρι το ΄49 - ΄50 ήταν τόπος εκτελέσεων. Από τα λίγα στοιχεία, φαίνεται πως το Στρατοδικείο της Θήβας μέχρι το 1960 είχε εκδώσει 137 καταδίκες σε θάνατο και 114 ποινές σε ισόβια σε αγωνιστές από την περιοχή της Θήβας αλλά και από άλλα μέρη της χώρας.
 Οι  κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 29 Αυγούστου στο θερινό κινηματογράφο «ΣΟΝΙΑ». Χαιρετισμό απηύθυνε η Νάγια Ρενδούμη μέλος Σ.Π. Αν. Στερεάς και Εύβοιας της Κ.Ν.Ε.  Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Αντώνη Τουλουμάκο, μέλος της Ε.Π. Αν. Στερεάς και Εύβοιας του Κ.Κ.Ε. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα από μέλη της Κ.Ν.Ε σε αγωνιστές της περιοχής την περίοδο 1940 - 1949. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία hip - hop και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget