"Μίζες" για τα οχήματα του στρατού δεν υπάρχουν και "παίρνουν μπρος" με καλώδια!

Την ίδια ώρα που στο ΥΠΕΘΑ παραγγελίες εκατομμυρίων χάνονται από ερασιτεχνισμό και “λεφτά υπάρχουν” για αναίτιες μεταθέσεις στο εξωτερικό στις μονάδες “ο στρατός αναστενάζει”. Τα προβλήματα πολλά επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα στρατευσίμων και μόνιμων στελεχών. Η επιστολή καταγγελίας που μας αναδιαβιβάζει το Δίκτυο Ελέυθερων Φαντάρων από το Στεφανοβίκειο ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί:

Αυτή η κατάσταση επικρατεί στο στρατόπεδο Περισσάκη, αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, αλλά είναι χαρακτηριστική νομίζουμε για όλες τις απαρχαιωμένες «καναδέζες» του στρατού (οχήματα GD M/S 290).
 Στο στρατόπεδο όμως αυτό οι φαντάροι-οδηγοί καλούνται καθημερινά να βγάλουν εις πέρας τις αυξημένες κινήσεις του στρατοπέδου με οχήματα που δεν περνάν την στοιχειώδη συντήρηση. Οι περισσότερες καναδέζες δεν παίρνουν μπρος με την μίζα παρά μόνο με καλώδια πράγμα που είναι επικίνδυνο όταν γίνεται κάθε μέρα, για την μπαταρία και τον οδηγό.
 Το τελευταίο διάστημα είχαμε δυο περιστατικά που έσκασε η μπαταρία και τα υγρά που τινάχτηκαν λίγο έλειψε να κάψουν τον φαντάρο που την έβαζε μπρος. Το θέμα κουκουλώθηκε από το γραφείο κινήσεως, αφού πρώτα προσπάθησαν να ρίξουν την ευθύνη στον οδηγό.
 Τα προβλήματα συνεχίζονται με τα φρένα, το διαφορικό, τα λάστιχα κλπ. Τα οχήματα κάνουν καθημερινά δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς Βόλο και Λάρισα για την μεταφορά προμηθειών και προσωπικού, αλλά επίσης και μέσα στο στρατόπεδο καθώς οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες για να καλυφθούν με τα πόδια.
 Η συντήρηση των οχημάτων είναι μηδαμινή καθώς όπως λέγεται «δεν υπάρχουν λεφτά» για καινούριες μπαταρίες, ανταλλακτικά κλπ. Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με ότι βλέπουμε σε σχέση με την κίνηση των ελικοπτέρων. Τα ελικόπτερα που πετούν με τις ώρες καθημερινά, ενώ πολλές φορές κάνουν και νυχτερινές πτήσεις. Απ’ ότι ακούγεται το κόστος πτήσης ανέρχεται στα 3000 ευρώ την ώρα (!). Λίγες ώρες λιγότερης πτήσης λοιπόν αρκούν για να συντηρηθούν όσα οχήματα είναι απαραίτητα για τις ανάγκες του στρατοπέδου”.


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget