Γ. Σταθάς, Θ. Σκούμας ψήφισαν παρών για την ελληνική πρόταση

- Aπό τις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν υπήρχε καμία διαρροή και όλοι υπερψήφισαν.- Η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου ψήφισε παρούσα στην εξουσιοδότηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.- Δ. Στρατούλης , Α. Κυρίτση και ο Λαπαβίτσας, Λαφαζάνης ψήφισαν παρών στην ονομαστική ψηφοφορία.Μετά την ονομαστική ψηφοφορία η ελληνική πρόταση έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία με 251 ΝΑΙ, 32 ΟΧΙ και 8 βουλευτές να δηλώνουν παρών.
Αυτό σημαίνει πως ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος παίρνει την εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτεί το Σάββατο με τους δανειστές, αλλά η κυβέρνηση βγαίνει από αυτή τη διαδικασία με σοβαρότατα τραύματα και ένα μεγάλο ρήγμα.
 Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν δύο που καταψήφισαν την ελληνική πρόταση και πρόκειται για την κα Γαϊτάνη και την κα Ψαρέα. Παρόντες από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι υπουργοί Λαφαζάνης και Στρατούλης και οι βουλευτές: Κυρίτση, Σταθάς, Σκούμας, Λαπαβίτσας και Λεουτσάκος.
 Επίσης, εννέα βουλευτές ανάμεσά τους και ο Γιανης Βαρουφάκης ήταν απόντες από τη διαδικασία. Μάλιστα, 4 από αυτούς εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν πως μετά το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ήταν αδύνατον να δεχθούν αυτή τη συμφωνία.
 Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η κυβέρνηση "χάνει" τη δεδηλωμένη και σίγουρα αυτό θα δρομολογήσει εξελίξεις από Δευτέρα και με την προϋπόθεση πως θα υπάρξει συμφωνία.
 Μετά την παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που δήλωσε πως δεν υπερψηφίζει την ελληνική πρόταση αλλά δηλώνει παρούσα, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έλαβε τον λόγο και με φανερή την ένταση στη φωνή του, έθεσε θέμα εμπιστοσύνης προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τις προθέσεις του πρωθυπουργού για εκλογές σε περίπτωση που χαθεί η δεδηλωμένη να είναι γνωστή.
 Με αυτό τον ελιγμό ο κ. Τσίπρας προσπάθησε έστω και την ύστατη στιγμή να πείσει εκείνους που τις τελευταίες ώρες φλερτάριζαν με την καταψήφιση της ελληνικής πρότασης, ύστερα και την παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που άφησε σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης.
 Όπως είπε σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές η συνείδηση του καθενός βαραίνει και τόνισε πως η εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών αποτελεί επιλογής υψηλής ευθύνης και όσον αφορά τους βουλευτές της πλειοψηφίας αποτελεί το ελάχιστο δείγμα εμπιστοσύνης στο σύνολο της κυβέρνησης.
 Ουσιαστικά με τη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας ζήτησε η ψήφο για εξουσιοδότηση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο να μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και το πρόσωπό του, κάτι όμως που τελικά δεν το κατάφερε.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget