Δέσποινα Σπανούδη '' Υπόθεση Κατρούγκαλου ''



Όπως κάθε λογικός άνθρωπος, γνωρίζω ότι τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται στη χώρα μας δεν είναι παρά ένα μικρό ποσοστό αυτών που πραγματικά συμβαίνουν. Όπως κάθε απλός πολίτης, είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτική με όσους ασκούν εξουσία από όπου και αν προέρχονται.
Για τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο, γνωρίζω μόνο ότι έχω δει στην τηλεόραση και σε εκδηλώσεις που ήταν ομιλητής. Εικόνα συμπαθούς και φερέγγυου, με το νηφάλιο ύφος, τον συγκροτημένο λόγο, την αιχμηρή αναφορά του σε εκπροσώπους του «σάπιου κατεστημένου» τα πέτρινα χρόνια της κρίσης. Γιαυτό, παρά την ελάχιστη αξιοπιστία των ΜΜΕ, πολλοί θορυβήθηκαν όταν άκουσαν τις κατηγορίες του Βήματος του Ψυχάρη, που επαναλήφθηκαν και θα επαναληφθούν δεκάδες φορές από τα κανάλια των ηθικών ταγών του έθνους Μπόμπολα, Αλαφούζου, Βαρδινογιάννη, Κοντομηνά, Κυριακού κ.ά. Τι επιλήψιμο έκανε ο υπουργός Κατρούγκαλος, εκτός από το να μπαίνει σε ακατάλληλα ρουθούνια; 
Από όσο καταλάβαμε … τίποτε. Υπερασπίστηκε ως νομικός, ανθρώπους που είχαν αδικηθεί από νόμους που ο ίδιος είχε πολλές φορές καταγγείλει ως άδικους, αντισυνταγματικούς και αντιδημοκρατικούς.
Είχε κάποια κρατική θέση που θα μπορούσε να τους ευνοήσει; Όχι, καμία.
Πληρώθηκε; λογικά ναι, όπως κάθε επαγγελματίας.
Ζήτησε πολλά; Αυτό το κρίνουν οι πελάτες του που θα μπορούσαν να απευθυνθούν σε όποιον ήθελαν, αφού από δικηγόρους δεν έχουμε έλλειψη.
Μήπως ήταν υποκριτής, αφού απόκτησε φήμη φωνάζοντας υπέρ των αδικημένων; Από όσο μαθαίνουμε, η φασαρία γίνεται για συμφωνητικά που προβλέπουν 12% αμοιβή επί της αποζημίωσης που θα λάμβαναν εφόσον δικαιώνονταν οι πελάτες του. Που όμως, όπως μαθαίνουμε επίσης, θα επαναπροσληφθούν μαζί με όλους τους άλλους χωρίς αποζημίωση. Και σε κάθε περίπτωση ο κ. Κατρούγκαλος δεν έχει λαμβάνειν τίποτε, αφού μόλις υπουργοποιήθηκε παραιτήθηκε από το γραφείο του. Άσε που, από ότι λένε κάποιοι που του απευθύνθηκαν, σε πολλές περιπτώσεις δούλεψε αφιλοκερδώς ή με πολύ χαμηλή αμοιβή (όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου που αν είχες εξασκημένα αντανακλαστικά θα μπορούσες να την ακούσεις να το λέει πριν την κόψουν στο μοντάζ).
Τι έγινε με το Δήμο Λάρισας; Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου, η συνεργασία ξεκίνησε το Νοέμβρη του 2014, αλλά κατόπιν της υπουργοποίησης Κατρούγκαλου την υπόθεση ανέλαβε άλλος δικηγόρος.
Συνεπώς; Στη χώρα των τεράστιων και διαρκών σκανδάλων που τη μια μέρα τα μαθαίνουμε γιατί τσακώνονται και την άλλη τα ξεχνάμε γιατί τα βρήκαν,  δεν έχει κανένα νόημα να αρχίσουμε την παράθεση συγκριτικών στοιχείων, για να αποδείξουμε ότι ο Κατρούγκαλος δεν είναι ελέφαντας. Αυτό που έχει νόημα, είναι να ζητηθούν τα οφειλόμενα από τους καναλάρχες, να ψηφιστεί ένας νέος νόμος σαν εκείνον του «βασικού μετόχου» που πήγε άπατος μαζί με τα ψητά του Μπαιρακτάρη και να λειτουργήσει μια επιτροπή δεοντολογίας σαν αυτό που θα μπορούσε να είναι το ΕΣΡ αλλά δεν έγινε ποτέ. Όχι για να προστατευθεί ο Κατρούγκαλος που και δημόσιο λόγο έχει και αξίωμα και κυβερνητική στήριξη και αργά ή γρήγορα θα αποκατασταθεί. Αλλά για να προστατευτεί η αλήθεια, η δημοκρατία και όλοι εμείς. Γιατί ο βούρκος όσο και αν αντιστέκεσαι στο τέλος σε καταπίνει.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget