ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ



Προς : Δήμο Κύμης - Αλιβερίου -  Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας -Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Πρόσφατα οι κάτοικοι του Αγίου Λουκά (Δήμος Κύμης-Αλιβερίου) ανέπτυξαν σημαντική δράση και απέρριψαν αποφασιστικά την εγκατάσταση μονάδας καύσης Βιοαερίου με πρώτη ύλη ζωικά απόβλητα, διαφυλάσσοντας το χωριό από τη μόλυνση του νερού, τη βρώμα κλπ.

 Στη συνέχεια διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αλλάξει η χρήση γης και να πατήσουν πόδι στην περιοχή «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» -«ΠΛΑΚΕΣ» γνωρίζοντας ότι το χωριό διεκδικεί τα χτήματα αυτά που τα πήρε η ΔΕΗ με αναγκαστική απαλλοτρίωση στη δεκαετία του ΄70 έναντι πολύ χαμηλού αντίτιμου και δεν τα επέστρεψε στους ιδιοκτήτες τους παρά την σχετική πρόβλεψη της αρχικής σύμβασης. .
 Την ίδια ώρα πίσω από τις πλάτες των κατοίκων του Αγίου Λουκά, αποκαλύφθηκε σχεδιασμός δημιουργίας σκουπιδότοπου - «σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών» , στην ίδια περιοχή , δίπλα από το χωριό και στο γήπεδο του , σε καλλιεργήσιμα χτήματα, κοντά και σε υδροβιότοπο.
 Τα χτυπήματα είναι διαδοχικά και αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες οι υπεύθυνοι.
 Η επιχειρηματολογία τους δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Σκουπιδότοπος κοντά στο χωριό, όπως και να ονομαστεί, βάζει σε περιπέτειες τους κατοίκους του και υποβαθμίζει τις συνθήκες της ζωής τους.
 Ακόμα και η μεταφορά των σκουπιδιών ενός μεγάλου δήμου , όπως είναι ο δήμος Κύμης – Αλιβερίου, είναι από μόνο του ένα πρόβλημα με πολύ αρνητικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή.
 Κάθε απόπειρα επίλυσης του προβλήματος των σκουπιδιών κοντά σε κατοικημένες περιοχές είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.
 Οι απόπειρες προώθησης επιχειρηματικών συμφερόντων , με τον έναν η τον άλλο τρόπο, σε βάρος του χωριού, επιβάλλεται να σταματήσουν άμεσα, πολύ περισσότερο που είναι γνωστό και το επαναλαμβάνουμε πως οι κάτοικοι του Αγίου Λουκά διεκδικούν τα χτήματα που πήρε η ΔΕΗ με αναγκαστική απαλλοτρίωση και πέρασαν στη συνέχεια στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε αντίθεση με την αρχική σύμβαση που προέβλεπε την επιστροφή στους ιδιοκτήτες τους.
 Οι κάτοικοι του Αγίου Λουκά, κι αυτή τη φορά, θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους.
 Καλούμε να σταματήσει η επιχείρηση αλλαγή χρήσης γης και κάθε προσπάθεια του δήμου Κύμης – Αλιβερίου που αποβλέπει στη δημιουργία σκουπιδότοπου δίπλα στο χωριό , με τη μια η την άλλη μορφή.

 Βουλευτής του ΚΚΕ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget