ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ



1η ΗΜΕΡΑ 01/05/2015 ΘΗΒΑ –ΣΤΥΛΙΔΑ –ΚΟΖΑΝΗ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Αναχώρηση από τη Θήβα στις 07:00 το πρωί από την Πυροσβεστική. Πρώτη στάση στη Στυλίδα για καφέ και αναχώρηση για την Κοζάνη μέσω Λάρισας και Ελασσόνας . Άφιξη στην Κοζάνη και επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο . Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα . Μετά το φαγητό αναχώρηση για Καστοριά.
Άφιξη στην Καστοριά αργά το απόγευμα και μετάβαση για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια μία πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς με τις 72 εκκλησίες και τα περίφημα αρχοντικά . Διανυκτέρευση .
 2η ΗΜΕΡΑ 02/05/2015 ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση μέσω μιας πολύ όμορφης διαδρομής για την Φλώρινα . Στάση για καφέ και αναχώρηση για επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών ,που περιλαμβάνει τις λίμνες Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα . Η περιήγησή μας ξεκινά από τη Μεγάλη Πρέσπα , από τους Ψαράδες , το μικρό χωριό που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα της . Θα δούμε βραχογραφίες και ασκηταριά και μια τεράστια ρωγμή στον βράχο και 30 μέτρα πιο ψηλά η Παναγία η Ελεούσα που στέκεται εκεί από το 1410 . Το νησάκι της Μικρής Πρέσπας , ο Άγιος Αχίλλειος ,μοιάζει παραμυθένιο . Η πρόσφατη πλωτή πεζογέφυρα κάνει την πρόσβαση πολύ πιο εύκολη .Κέντρο της περιοχής των Πρεσπών είναι το χωριό Άγιος Γερμανός με την ομώνυμη εκκλησία . Μετά το φαγητό σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα θα αναχωρήσουμε για Καστοριά . Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση .
 3η ΗΜΕΡΑ 03/05/2015 ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ –ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ -ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο . Αναχώρηση για επίσκεψη στο Νυμφαίο έναν παραδοσιακό οικισμό ,χτισμένο στις πλαγιές του όρους Βίτσι. Στη συνέχεια αναχώρηση για Καλαμπάκα . Στάση για φαγητό .Μετά το φαγητό αναχώρηση για Θήβα με ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλα για καφέ. Άφιξη στη Θήβα νωρίς το βράδυ .

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget