Επιστολή στον Βαγγέλη Αποστόλου από την Ένωση Δασικών - Αγροτικών Συνεταιρισμών Ευβοίας



Η Ένωση Δασικών - Αγροτικών Συνεταιρισμών Ευβοίας, απέστειλε επιστολή στο νέο Ευβοιώτη Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, με δύο σημαντικά ζητήματα των αγροτών του Νομού.Ολόκληρη η επιστολή.
Κύριε Υπουργέ, Με την ανάληψη των καθηκόντων σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για δύο προβλήματα που έχουν προκύψει και αφορούν άμεσα τους αγρότες του Νομού μας και είναι:

 Α) Δεν χορηγούνται άμεσες ενισχύσεις σε μικροκαλλιεργητές εάν το ποσό της ενίσχυσης δεν υπερβαίνει τα 250€, σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 104/7056/22-01-2015 Άρθρο 4 παράγραφο 1 σ’ αυτή την κατηγορία στο Νομό μας υπάγονται 1.900 περίπου ελαιοπαραγωγοί.
Επίσης κατά το πρώτο χρόνο εφαρμογής της Νέας ΚΑΠ (2015-2020) όλες οι ενισχύσεις που θα λάβουν οι παραγωγοί θα υποστούν μείωση κατά 17,5%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα άλλοι επί πλέον 1.350 κυρίως ελαιοπαραγωγοί να μην λάβουν τις ενισχύσεις τους τουλάχιστον για το πρώτο έτος εφαρμογής της ΚΑΠ. 
 Σ’ αυτή την κατηγορία υπάγονται οι παραγωγοί που το έτος 2014 έλαβαν επιδότηση από 250€ έως 305€.
 Η συνολική οικονομική απώλεια σε επίπεδο Νομού για το πρώτο έτος εφαρμογής της Νέας ΚΑΠ θα ανέλθει στο ποσό των 800.000€
Εκτιμάται ότι η ανωτέρω οικονομική απώλεια θα είναι και για τα επόμενα έτη εφαρμογής.
Για την άρση των ανωτέρω προβλημάτων ώστε οι μικροκαλλιεργητές να λάβουν τις ενισχύσεις τους ζητάμε:
α) να παραμείνει το ποσό των 200€ ως ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανά δικαιούχο παραγωγό.
β) Τα Δικαιώματα αξίας από 200€ έως 305€ να μην υποστούν καμία διαφοροποίηση (μείωση 17,5%) κατά την εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ περιόδου 2015-2020.
 Β) Οι κτηνοτρόφοι του Νομού μας, ενταγμένοι στα μέτρα 211 και 212 της εξισωτικής αποζημίωσης με την τεχνική λύση που εφαρμόσθηκε σε εφαρμογή της υπ’ αρίθμ. 22172/12-12-2014 απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων “Για Κατανομή Επιλέξιμων Δημοσίων Εκτάσεων”, είχε σαν αποτέλεσμα να λάβουν μειωμένη ενίσχυση κατά 60%-70% για το έτος 2014.
 Η εφαρμογή της ανωτέρω Υ.Α. στο Νομό μας ήταν παράτυπη και παράνομη αφού οι βοσκότοποι της Εύβοιας είναι κατά 70% Ιδιόκτητοι και 30% Δημόσιοι.
Από στοιχεία προκύπτει ότι οι επιλέξιμοι βοσκότοποι του Νομού μας επαρκούν για την κάλυψη όλων σχεδόν των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων του Νομού μας και την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης στο σύνολο των παραγωγών.
 Για την πληρωμή των ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους του Νομού μας ζητάμε:
α) Την άρση της κατανομής των βοσκοτόπων που έγινε με την εφαρμογή της Υ.Α. 22172/12-12-2014 και
β) Την επαναφορά των δηλούμενων ιδιωτικών βοσκοτόπων στην αρχική τους κατάσταση (Αρχικές Δηλώσεις ΟΣΔΕ) ώστε να πληρωθούν οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι του Νομού μας, την οποία έχουν άμεση ανάγκη. 
Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρινήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget